4.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

TOP 100-ban a Gimi

2013 decemberében jelent meg a HVG „A 100 legjobb gimnázium és szakközépiskola” című különszáma, amelyben Dél-Pest megyét tekintve (Monortól Nagykőrösig, Dabastól, Nagykátáig) a ceglédi gimi az egyetlen középiskola, amely felkerült a listára: A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 94. helyen szerepel – Dél-Pest megye összes középiskolája közül egyedüliként.

Összesen 957 intézményt értékeltek ugyanazon mutatók szerint: a kompetenciamérések adatai, a kötelező érettségi tárgyak eredményei, az OKTV versenyek és a legjobb 30 egyetemi karra bekerültek aránya alapján. A hetilap felmérése egy külső értékelésnek is tekinthető, hiszen magukat az intézményeket nem keresték fel, minden adatot központi nyilvántartásokból szereztek meg.

Ezzel a gimnázium bekerült az elit mezőnybe. Minden szándékunk az, hogy ez a pozíció megmaradjon. Érdekesség, hogy a szerkesztők 2012-es adatokból dolgoztak, bízunk benne, hogy a tavalyi 2013-as kiugróan jó eredményeinkkel még előbbre is kerülhetünk! Nem készült külön intézményenkénti rangsor a gimnáziumokat illetően, hiszen az intézmény típusok 1-1 iskolán belül is keverednek, a tiszta profilú gimnázium ritka.

Gulyás Zoltán igazgató

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...