20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hosszú idő óta a legjobb – Ülésezett a testület

Hosszú idő óta a város legkedvezőbb pénzügyi beszámolóját fogadhatta el a képviselő-testület. Tovább folytatódik az adósságátvállalás is, ezzel a jelzálogtehertől is megszabadul a város. Ugyanaz az alapítvány üzemelteti tovább a gyepmesteri telepet, és kétirányú lesz a forgalom végig a Csalogány utcában. Ülésezett a képviselő-testület. 

Somkutas Imre emléke előtt tisztelegtek egy perces néma felállással a képviselő-testület januári ülésén. A nyugalmazott ezredes, Cegléd város közbiztonsági referense tavaly karácsonykor hunyt el. 

A megemlékezés után az önkormányzat három orvostól is elbúcsúzott, végleg visszavonul dr. Szathmári Erzsébet gyermekorvos, illetve dr. Tornyai Károly és dr. Szentesi András felnőtt háziorvos. Letette az esküjét az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottságának a legutóbbi ülésen megválasztott új tagja, Kerepesi Lénárd, aki ezzel meg is kezdi munkáját a bizottságban.

Hosszú idő óta a legjobb pénzügyi helyzetről szóló beszámolót fogadhatták el a képviselők. Eszerint a tavalyi év utolsó napján a 80 millió forintos működési, és a félmilliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatásnak köszönhetően pozitív egyenleggel, mintegy 360 millió forintos plusszal zárta a város az évet. A pénzügyi beszámoló kitér arra is, hogy az adókból tavaly több pénz folyt be a tervezettnél, a felhalmozási bevételek azonban elmaradtak a várttól. Hosszú lejáratú hiteltörlesztési kötelezettségeinek eleget tett a város. Mint ismeretes, tavaly a város adósságának 70 százalékát vállalta át az állam, ez mintegy 3,8 milliárd forintot tett ki, plusz ennek a kamatait. Fejlesztési hitelt nem vett fel az önkormányzat. 

Tovább folyik az adósságkonszolidáció, a város 2013. december 31-én fennálló pénzintézeti tartozását is átveszi az állam. Ez a folyamat február 28-án fog lezárulni. Földi László polgármester elmondta: az adósságátvállalással valamennyi banki jelzálogjogot törlik.

A testület arról is határozott, hogy további egy évvel meghosszabbítják az Állatmenhely Nyílt Alapítvány szerződését a gyepmesteri telep üzemeltetésére. 

A lakók kérésének megfelelően kétirányú lesz a Csalogány utca a Csíz és Szövetség utca közti szakaszon is – hagyta jóvá a testület.

Kis Attila független képviselő kérdésére Földi László polgármester bejelentette: a tavasz folyamán megnyílik a körzeti megbízotti iroda az Ugyerben. Kis Attila az uszoda közzétett belépődíjait is sokallta felszólalásában. Hörömpő Annamária (Fidesz) szerint a díjak reálisak, mind a költségekkel, mind pedig az ország többi uszodájának áraival összevetve. 

Nagy Tamás képviselőnek az Ökovíz átadás-átvételével kapcsolatos kérdésére a polgármester elmondta: erre a negyedévre, amíg ez a folyamat zajlik, az Ökovíz megkapta az üzemeltetési engedélyt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....