8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Valóra vált a kislány álma

A Nők Lapja Café 33 kívánság elnevezésű jótékonysági akciója keretében nehéz sorsú gyerekek kívánságait tárta az olvasói elé, a teljesítésekre pedig a közösségtől várta a segítséget. A nevelőszülőknél élő újszilvási kislány, Bodócs Piroska kívánsága az volt, szeretne hercegnő lenni. Ugyan ezt a kívánságot nem tudta teljesíteni “jótündére”, de elvitte Bécsbe, Sissi hercegné palotájába.
Szerencsi Szilvia felajánló szervezett látogatást Piroska legnagyobb kedvencénél, Sissinél. A bécsi kirándulás a 33 kívánság keretében valósult meg – a jótékonysági program során a Nők Lapja Café olvasói országszerte 33 beteg, vagy hátrányos helyzetű gyermeken segíthetnek felajánlásaikkal.
Szilvia a kirándulást megelőző napon utazott el a kislányért. A budapesti visszaút remek hangulatban telt, Piroska nagyon aranyos és cserfes, így végigbeszélgették az egész utat. Nevelőanyja sajnos nem tudott velük tartani, de így sem maradtak társaság nélkül. Este Piroska megismerte leendő útitársait: Szilvia édesanyja, párjának kis keresztlánya és a keresztlány anyukája is elkísérte őket Bécsbe.
Másnap kora reggel indultak tovább Ausztriába. Már az utazás is élmény volt a kislánynak, mert ez volt az első alkalom, hogy vonatra szállt. Negyed 10-kor érkeztek a császárvárosba. Először Schönbrunnba mentek, ahol megtekintették a császári lakosztályt, sétáltak a kastélyt körülvevő parkban, és elvegyültek a forgatagban.
A kastélyból a Hofburg épületébe, a Sissi Múzeumba vezetett a séta, ahol egy igazán érdekes kiállítás keretén belül rengeteg információval gazdagodtak a hercegnőről és az udvari életről. A múzeum után megnézték a Szent István Székesegyházat is, aztán szusszantak egyet, amíg megkóstolták az igazi bécsi virslit is.
„A nap fénypontját talán mindannyiunk számára a hintózás jelentette, mely szinte felért egy időutazással. Megsimogathattuk a lovakat, és Piroska még egy puszit is kapott a Brúnó nevűtől. A sok-sok élménnyel gyorsan elröppent a nap, a Bécsi Bútor Múzeumba, ahol többek között a Sissi filmek forgatásánál használt bútorok is ki vannak állítva, sajnos időhiányában már nem jutottunk el, remélhetőleg ezt tavasszal vagy nyáron tudjuk majd pótolni” – avatott be minket máris távlati terveibe Szilvia.
A csapat késő este érkezett vissza Budapestre. Másnap következett a ráadás: ellátogattak a Fővárosi Állatkertbe, és ott töltötték az egész vasárnap délutánt. Az esti órákban indultak vissza Újszilvásra, Piroska nevelőszüleihez, akik nagy vendégszeretettel fogadták Szilviát, és mosolyogva hallgatták a csillogó szemű Piroska úti beszámolóját.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...