14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Győzni szeretnénk!

Fontos megmérettetés előtt állnak a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola tánc tagozatos tanulói. Márciustól júliusig szinte minden hónapra jut majd egy-két rangos verseny, vagy minősítő, esetleg Európa- vagy Világbajnokság. A sort a veszprémi Connector Táncfesztivál nyitja március elején, ahová az iskola minden osztályából küldünk csoportot. A 9. évfolyam koreográfusa Ádám Ildikó, a 10. évfolyamé Hornyák Dóra, a 11. évfolyamé Nagy Dávid, a 12. évfolyamé Horváth Melinda és Majláth Árpád. Az osztályok moderntánc, showtánc és néptánc kategóriában mérettetik meg magukat. A március 9-ei Szalagtűző Gálaműsor napján a 10. osztály táncosai Hornyák Dóra vezetésével részt vesznek az AEROBOK Diákolimpián. Ezt követően végzőseink az EB kvalifikációs versenyére utaznak Budakalászra, majd Székelyudvarhelyre az EB-re. 

– Nehéz dolgunk lesz, – mondja Majláth Árpád koreográfus, – hiszen a magyar néptánc kincs bölcsőjében, Erdélyben lesz a verseny. Éppen ezért anyaországi tánccal neveztünk, somogyi kanásztánccal. Ez a látványos, dinamikus tánc kevésbé ismert a Székelyföldön. Reméljük, a zsűri is méltányolni fogja ezt a választást! Győzni szeretnénk! Versenyprogramunk címe Aratás után. A 12. osztály tehetséges néptáncosai közül Kovács Krisztián, Fogl Kristóf, Nagy Zoltán, Tóth Krisztián és Szeleczki Norbert táncolják.     

A felkészülésről és a versenyek eredményeiről rendszeresen tájékoztatjuk a Ceglédi Panoráma olvasóit. Addig is kérem Önöket, hogy szurkoljanak ezeknek a kivételes tehetségű fiataloknak!

Andó László művészeti igazgató

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...