9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Pet-palackokkal a gyógyulásért

{jcomments off}Cegléd több pontján lehet találkozni plakátokon egy mosolygós kisfiú képével és alatta a következő szöveggel: “A nevem Márk 5 éves ceglédi, West szindrómás kisfiú vagyok. Gyógyulásom és fejlesztéseim költségéhez műanyagkupakokat, flakonokat és újságpapírt gyűjtünk. Segítséged köszönöm. Márk.” Egy olvasónk segítségével  megkerestük a szülőket, hogy e rendhagyó gyűjtésről és történetükről többet is megtudjunk.
Mint kiderült a problémamentes terhesség és szülés után született kisfiú három hónaposan mutatott először furcsa jeleket: mégpedig rángatózást, szem fennakadást. Az elsőgyermekes szülők rémülten rohantak a kórházba, ahonnan továbbirányították őket a budapesti Heim Pál kórházba. Itt állapították meg, hogy a ritka betegség a West szindróma egyik még ritkább válfaja áll fenn, amelyről kevés ismerettel rendelkezik és amelyet ma még nem tud kezelni az orvostudomány.
– A fiamnak naponta vannak epilepsziás rohamai, főleg ébredés után és érzékeny a frontokra is. Természetesen minden lehetőséget megragadunk a fejlesztésre. Járunk gyógytornára, Dévényi féle módszerrel kezelik, de a lovasterápiát és a kutyaterápiát is kipróbáltuk. Van olyan fejlesztés, amit térít a TB, más lehetőségek magánúton érhetők el. – mesélte lapunk munkatársának Németh Gábor apuka.
A gyűjtést az egyik vidéki nagymama találta ki, hogy segítsen a fiatal párnak. A Tápióság falvaiban már három éve gyűjtik a pet-palackokat, kupakokat a kisfiú kezelésére, amit az újrahasznosítással foglalkozó vállalkozóhoz elszállít az édesapa. Néhány hete a városunkban élő pár Cegléden is kitett plakátokat.
– Sokan érdeklődnek, hol adhatnák le az összegyűjtött – üdítős, tejes, mosószeres, öblítős – palackot és újságpapírt. – számolt be az édesapa. – Cegléden a Kosárhegyi úti Skoda – Wolksvagen Szalonban lehet leadni. Köszönjük annak, aki megteszi értünk ezt a gesztust, hogy ezt a hulladékot nekünk adja. Nagyon sokat segít ezzel Márk fejlesztésében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...