5.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Utánzással tanul

Mit kellene tehát a szülővé válás előtt megtanulni? Attól a perctől, hogy megszületik egy gyerek, részben utánzással tanul. Ha azt látja, hogy sok szép könyv veszi körül és abból mindenki választhat, körülötte mindenki rendszeresen olvas, ő is olvasni fog. Ha szülei sokat beszélgetnek, érdeklődnek a család minden tagjának napjáról, ő is mesélni fog. Ha a családban mindenki rendben tartja a holmiját, ő is rendben fogja eltenni a sajátját.

Utánzással tanul, de csak részben. Fontos tehát a személyes példa, de semmi nem pótolja az élő szót. Mindenről beszélgetni, mesélni, magyarázni kell egy világra nyitott gyereknek. Közlekedni például úgy tanul meg, ha együtt az utcát járva gyalog vagy kerékpárral, folyamatosan hallja a szabályokat.

A kisfiú, akit majdnem elütött az autó, nem tanulta meg – mert nem volt kitől –, hogy a kereszteződésbe érve szét kell nézni, és csak ha nem jön semmi, szabad továbbmenni. 

Köszönet annak az autósnak, aki a Népkör utca és a Sajtó utca kereszteződésében a járdáról lehajtó 5 éves forma kisfiú előtt meg tudott állni. Csak az autó vezetőjének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A kép illusztráció!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...