13.8 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Soul-jon hangosan az ének…

Ráadásul az eltelt évek alatt az autóvásárlók igényei és ízlése szintén változott annyit, hogy sokkal többen fogják majd szeretni. Az általam tesztelt modellnek már a színe sokat sejtet, a gyári megfogalmazás szerint: „Új vanília shake” – csokoládé öntettel, ugyanis a tetőlemez fekete színű, ezt már én teszem hozzá. Négyféle kéttónusú színben rendelhető, ami a karosszéria és tető eltérő színű variációit jelenti. Az egyterűs karosszériaforma megmaradt, elölről a jellegzetes „tigrisszáj” hűtőmaszkkal, hátul az egyedi csomagtérajtóval. Este igazi „fényorgia” parázslott a szép hátsó lámpatestekből, az első fényszórók pedig tompított állásban is kiválóan bevilágították az utat. A motor 132 lóereje a kiváló hatsebességes váltóval párosítva, kellőképpen elegendő volt ahhoz, hogy négy személlyel, csomagokkal megpakolva dinamikusan tudjunk haladni. A fogyasztás csak elsőre tűnt soknak, a tesztút végén magam is meglepődtem, mert a gyár által megadott értékekhez nagyon közeli adatokat kaptam, azaz 7liter/100km körül alakult. Ez vegyes használatot jelentett, hiszen nemcsak országúton, hanem lakott területen belül is sokat mentünk. Például Kaszaperen, ahol éppen falusi rendezvény volt, így nagy feltűnést keltett az új Soul. A benzinkútnál megállva többen kérdezték, hogy milyen autó ez valójában. Volt, aki egy amerikai terepjárómárkát vélt sejteni, de többen angol modellnek gondolta. Mindenesetre sokaknak tetszett és én is elgondolkodtam rajta, hogy bizony elfogadnám. 

Persze nemcsak családoknak lehet kiváló alternatíva, hanem a fiatalabb vagy idősebb generációnak is. Elöl, hátul könnyű a ki- és beszállás, kellőképpen magas és biztonságot sugall az üléshelyzet, de a csomagtér mérete (354 liter) és kialakítása szintén a kényelmet szolgálja. De most visszatérek történetem elejére, írásom címére, ami nemcsak egy buta szóvicc. Kirándulásunk idején több településen Szent Mihály napi tűzgyújtást és ehhez kapcsolódva különféle programokat szerveztek. Mezőkovácsházára érkeztünk, aztán éppen csak leparkoltunk a művelődési ház előtt, amikor maga Soltész Rezső érkezett fellépésre. Tőlem érdeklődött, hogy hová tud parkolni, ami egy kicsit mókás volt, hiszen életemben először jártam ott. Mindenesetre véletlenek nincsenek, az egyik legismertebb szólóénekesként előadott dalának címe: Szóljon, hangosan az ének. Persze Magyarországon élünk, a Soul jelentése pedig magyarra fordítva lélek, ami erre az új modellre akár jellemző is lehet, hiszen ha valaki egy autóba igazán beleszeret, akkor úgy érzi, annak lelke van. 

Aki erről meg akar győződni, az látogasson ki a ceglédi KIA Zakar kereskedésbe, ahol az új Soul megnézhető, kipróbálható és megvásárolható. (Köszönet a márkakereskedés munkatársainak, Telek Zsoltnak és Kóczián Gábornak.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....