8.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Wa!

Ahhoz, hogy bekerüljünk a magyar csapatba, egy válogató hétvégén kellett részt vennünk szeptemberben, amin különböző feladatokat kaptunk. Szituációs, kommunikációs játékokat játszottunk, cserkész-, és tánctudásunkat tesztelték. Felmérték angol nyelvtudásunkat is, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy kommunikálni tudjunk a külföldi cserkésztestvéreinkkel, hogy bemutassuk nekik Magyarország kincseit, hogy együtt játsszunk, és a barátság jeleként persze nyakkendőket, nyakkendőgyűrűt, vagy éppen felvarrókat cseréljünk.

 A dzsemborin minden ország kiemelkedik valamilyen jellegzetességével. Nekünk, magyaroknak a menetelés az egyik leglátványosabb dolog, amit a külföldiek mindig megbámulnak. Az elmesélések alapján nem egyszer volt olyan, hogy más cserkészek is csatlakoztak az éneklő menetoszlophoz. 

Japánban is lesz “gasztronómia falu”, ahol csak hat ország – köztük mi magyarok is – mutathatja be nemzeti eledeleit.

A dzsemborin résztvevő magyar csapat kontingens 3 rajból áll, mindegyik 4 őrsből épül fel. Az őrstagokat, a 9 cserkészt egy idősebb vezető irányítja. A csapat tagjai egy frissen szentelt fiatal katolikus cserkész-pap, és egy fiatal protestáns cserkész-lelkész is.

Fontos, hogy nyárig egy jó, összeszokott, közösségbaráti társaság váljon belőlünk, ezért 5 felkészítő hétvégén veszünk részt év közben. Az ilyen alkalmakon van lehetőség arra, hogy gyakoroljuk az angoltudásunkat is. Megismerkedünk más kultúrákkal, hogy ne döbbenjünk meg annyira az ezerféle furcsa szokást látva. 

Sajnos, a tábor költsége nem olcsó, fejenként 500.000 Ft, ami magában foglalja a tábordíjat, repülőjegyet, és a felkészítő hétvégék költségeit. Önerőből 70.000 Ft-ot kell állnunk, a többit támogatásokból kell összegyűjtenünk. 

Ezúton is szeretnénk kérni mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, támogasson minket. Elérhetnek minket minden szombaton 18 órától az Eötvös téri cserkészotthonban, vagy a Mária Rádióban is le tudják adni a támogatást. A Magyar Dzsembori Csapat honlapján (www.cserkesz.hu/dzsembori) megtalálhatják a csapat közös számlaszámát, ahová át tudják utalni a támogatást. A legkisebb támogatás is hatalmas segítséget jelent nekünk, hogy a magyarságot és a magyar cserkészetet megfelelően tudjuk képviselni a 23. Cserkész Világtalálkozón. Ezúton is szeretnénk megköszönni azoknak, akik eddig már támogattak minket.

Kuthy Emese és Retkes Richárd

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...