17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Újabb ceglédi játékos a válogatottban

A ceglédi vízilabda sport utánpótlás nevelő „műhelyéből” számtalan tehetség tett tanúbizonyságot arról, hogy az itt folyó munka magas színvonalú. A legutóbbi jól csengő hír, hogy a közelgő „Európa Játékok” keretében megrendezésre kerülő női ifjúsági Európa bajnokságra utazó magyar válogatottnak MIKLÓS RÉKA (17) is tagja lett. A Bakuban megrendezésre kerülő tornán a magyar csapat a görög, holland, német, izraeli és a brit válogatott ellen játszik a csoport küzdelmek során.

Réka a CVSE-ben tanult meg úszni, majd itt kezdett el vízilabdázni. A ceglédi születésű sportoló korán kitűnt a többiek közül céltudatosságával és szorgalmával. Nagy akaraterővel vált „mintatanítványává” az edzőinek, az akkor még régimódi uszodában. Kislányként a CVSE gyermek korosztályú fiú csapatait erősítette, ami fizikálisan és technikailag is jobban csiszolta az új kihívások tekintetében.

A Miklós család szinte mindent alárendelt Réka sportkarrierjének. A középiskolai tanulmányait – nem véletlenül – Egerben kezdte el, a magyar vízilabda sport egyik „bölcsőjét” jelentő városban. A tanulás és a vízilabda remekül összeegyeztethető volt számára az elmúlt két évben, amikor először az Eger ifjúsági csapatában igazolhatta képességeit. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a város átszervezett OB I-es felnőtt csapatában is hamarosan helyet kapott és bizonyított. Csapattársa lett az ugyancsak ceglédi Czigány Dórának, a felnőtt olimpiai negyedik helyezett, EB bronzérmes ceglédi kiválóságnak.

Miklós Réka teljesítményére Mihók Attila szövetségi edző is felfigyelt és folyamatos jelesre értékelhető teljesítménye alapján jelölte őt a Bakuba utazó csapatba.

Mi itthon, Cegléden csak remélni tudjuk, hogy Réka kitartása és szorgalma gyümölcsöző lesz a 17 éven aluliak Európa bajnokságán és az ottani helytállása mérföldkő lesz pályafutásában. Elismerésünk Miklós Rékának, elismerés a ceglédi vízilabda sport szakembereinek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...