8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Legnagyobb ünnep a nyári tábor

Cegléden már több mint 20 éve működik a 144. sz. Kossuth cserkészcsapat. A cserkészet tulajdonképpen egy életforma. Nem hobbi vagy szakkör esetleg banda. Komoly elvek és vidám szabályok alapján önként vállalt tevékenység. A cserkész természetes közege a szabadban van, így minden évben legnagyobb ünnep a nyári tábor, távol a civilizációtól, ügyes-bajos hétköznapoktól. Ezen a nyáron is összegyűltünk, hogy egy nagyszerű kis kalandba vágjuk közös fejszénket.

Augusztus 3-án reggel indultunk el Drégelypalánkra, egy nomád tábor területére, amelynek Kulman József (nekünk Józsi bácsi) a tulajdonosa. Több hektár erdő, legelő áll birtokában a faluszéli hegyoldalon, amelyre mára egy egész vállalkozást épített fel, helyet biztosítva a kikapcsolódni vágyóknak. Józsi bácsi a legtöbb kényelmet szolgáló eszközt saját maga hozta létre. Készített az erdőt szegélyező patakban egy vízimalmot, amely a kőház áramellátását biztosítja, de láthattunk egy kis tavat is, amely szintén az ő munkáját dicséri, a tóban pedig egy sajátkészítésű tutaj szolgált sok nevetéssel, játékkal. Lehetőségünk nyílt a 10 ott eltöltött nap alatt segítségére lenni a fejlesztésben, hiszen épp egy lombház kialakításán dolgozik.

Csapatunk családias légkörben töltötte el 10 napját ezen a csodálatos helyen. Mint minden évben, így idén sem maradhatott el a két napos portya, amely talán mindenki számára az egyik legmaradandóbb élmény, hiszen egy városi ember nem mindennap alszik a természet lágy ölén, a csillagos ég alatt. Ami még kiemelkedően nagy élmény minden évben, az a közös strandolás. A lubickolás, ugrálás és hangos kacagások mind a teljes felszabadulást jelentették. A táborban töltött napok sem teltek eseménytelenül, a gyerekek szinte minden percét igyekeztünk lefoglalni: rengeteget játszottak, kézműves foglalkozásokon vettek részt, segítettek a tábori építmények elkészítésében, népdalokat és egyházi énekeket tanultak és minden este a cserkészek legjelentősebb pillanata, a tábortűz szórakoztatta őket.

A teljesség igénye nélkül felsorolt élmények gazdagabbá tették sokunk nyarát. Ennek létrejöttét támogatók nélkül nehezen tudtuk volna megoldani, így hálával tartozunk Cegléd Város Önkormányzatának, akik pályázat útján anyagi támogatással segítettek bennünket, illetve kiemelt köszönettel fordulunk Budavári Tibor, a Buda-Házépítő Kft. tulajdonosa felé, aki bérmentve biztosította számunkra egy gépkocsiját, amely a felszereléseinket és nagy csomagjainkat szállította a helyszínre és vissza. Köszönjük, hogy segítették munkánkat! Jó Munkát!

Kottes Anikó (144.)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...