17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kukucskáló boci

A túrós részhez: 75 dkg túró, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 3 csomag vaníliás cukor, 1,5 csomag vaníliás (főzős) pudingpor, 6 tojás kell. A túrós masszát úgy keverjük ki, hogy először a porcukrot, vaníliás cukrot és a puha vajat habosra keverjük, majd részletekben belekerül a túró, a tojássárga, a puding, legvégül a óvatosan a habbá vert fehérje. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük nem túl sűrűn a diónyi gombócokat, amit a kakaós tésztából formálunk. Erre kanalazzuk óvatosan a túrós masszát. Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20 percig sütjük. Fontos, hogy ne szárítsuk ki, a túró kicsit krémes maradjon. Szeleteléskor előbukkannak majd a kakaós részek, amelyekre jólesik ráharapni.

Színeiben éppen az előző sütemény fordítottja a

Boci szelet

ahol a kakaós részek aránya nyeri a versenyt. Itt a tésztához 18 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 3 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor szükséges.

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába. A könnyű, habos masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A túrós részhez 50 dkg túrót, 15 dkg kristálycukrot, 1 tojást, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg búzadarát, 1 citrom és ha van egy narancs reszelt héját összekeverjük. Majd kanál segítségével fehér „bocifoltokat” varázsolunk a kakaós tésztára. Nem kell izgulni a túrós massza először soknak tűnik, de sülés közben a kakaós tészta feljön, a fehér besüllyed majd, izgalmas felületet adva a süteménynek. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 30-40 perc alatt süssük készre, többször ellenőrizzük tűpróbával. Jó januári sütögetést!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...