17.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Hogyan nézzen ki a megújult tér?

Akár már idén elkezdődhet a Szabadság tér megújítása. Az önkormányzat a lakosság véleményét is kéri, hogyan nézzen ki a főtér. Két koncepció közül lehet választani illetve véleményezni azokat. A tervek szerint játszótér mindenképpen lesz a Szabadság téren, és szép sétányok, sok zöldfelület és vízjáték is díszítené a Kossuth szobor körüli területet.

Az önkormányzat tavaly az Ordass köz felújításával kezdte el a belváros megszépítését. Azóta már több terület megszépült, a Kossuth téren jelenleg is zajlanak a munkák. A város főterének megújításához 2015-ben kikérték a ceglédiek véleményét, készült egy előzetes társadalmi egyeztetés. “Magával a koncepcióval úgy gondolkodik az önkormányzat, hogy a Szabadság tér egy olyan köztér legyen, amit minél több funkcióban, minél inkább használni tudnának a ceglédiek, illetve az ide látogatók. Ezt tükrözik azok az elképzelések, amiket elkészítettünk.” Két koncepciót készített az önkormányzat – mondta a ma délelőtti sajtótájékoztatón a polgármester. Takáts László hozzáfűzte: lesz nyilvános fórum és a helyi vállalkozókkal, civil szervezetekkel is konzultálnak a tervekről. Ami azonban az előzetes lakossági véleményekből jól látszik: olyan közösségi térre vágynak a ceglédiek, ahol a gyerekek éppúgy jól érezhetik magukat, mint a szülők, nagyszülők.

“Bizonyos funkciók sokak örömére szolgálnak majd, ilyen a játszótér,aminek a pontos helyét majd szintén közösen ki tudjuk találni. Szeretnénk valamilyen kisebb büfépavilont is a játszótér mellé, ahogyan nyilvános vécére is szükség van majd. Ennek a pontos kinézetéről szintén nyitottak vagyunk az egyeztetésre.” – erről már Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője beszélt.

A játszótér mellett szép sétányok és az egyik terv szerint vízjáték is díszítené a teret. Fontos hangsúlyozni, hogy a két koncepció csak terv, vagyis alakítható. “Példának okáért ha valahol vizijátékot látnak a koncepcióterveken, az nem azt jelenti, hogy azt nem lehet arrébb tenni vagy esetleg mondjuk egy más formát javasolni neki, úgyhogy mindenkit biztatnánk hogy vegyen részt ebben a folyamatban. A folyamat a mai nappal kezdődik, többféleképpen is véleményt lehet majd nyilvánítani.” – mondta el Szebeni Dávid.

Az önkormányzat lapjában, a jövő héten megjelenő Hírmondóban lesz egy űrlap, amit ki lehet tölteni, és az interneten, az alábbi linkre kattintva is megtalálható a véleményív.

Szabadság tér véleményezés ITT

A polgármester a sajtótájékoztatóan elmondta: a Szabadság tér felújítása akár már idén elkezdődhet.

Forrás: ctv.hu – Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...