5.9 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Kézműves kiállítás és vásár

Kézműves kiállítást és vásárt rendezett – több civil szervezettel és kézműves mesterrel összefogva – a Cegléd és Térsége Ipartestülete április 10-én. A borongós időjárás ellenére több százan látogattak el az Ipartestület székházában és udvarán tartott rendezvényre.
– Több mint harminc kézműves mester vett részt a vásáron, de olyan nagyon volt az érdeklődés, hogy még lett volna jelentkező, csak helyünk nem volt több. – tájékoztatott Spindelbauer Attila. – Nagy sikert aratott a vályogvető bemutató, a faesztergályos, a pipafaragó mester.  Emellett számos ceglédi és környékbeli szakember árusított hagyományos, egyedi készítésű terméket, de volt a gyerekeknek kézműves és játékos foglalkozás és állatsimogató is. – tette hozzá az Ipartestület elnöke.
Az egész napos vásár 10 órakor indult a szolnoki szablyavívók bemutatójával, majd Spindelbauer Attila elnök nyitotta meg a rendezvényt. Fellépett a Kürtös Táncegyüttes, a Cigle Népdalkör és a Kossuth Gimnázium diákjai is. Délben a Kisméhecske kifőzde magyaros finomságaival lakhattak jól a vásározók.
– Örültünk, hogy jó szívvel fogadták a lakosok a kezdeményezésünket. Nemcsak azért, mert a kézműves termékekre van érdeklődés Cegléden, de az összefogás is sokakat vonz. – összegezett Spindelbauer Attila. – A vártnál sokkal jobban sikerült a vásárunk, így már most tervezzük, hogy őszre is szervezünk egyet, összekötve az Ipartestület 130 éves évfordulójával.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...