14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Norbi, a másik versenyző

A Cegléd TV riportot készített Keliger Danival, én pedig ezen a fórumon írok Farkas Norbert Leventéről, a Közgáz másik nagy matematikaversenyzőjéről.

Először a legjelentősebb eredményei:

Matematika OKTV: 2015-ben országos 12. helyezés, 2016-ban országos 12. helyezés

Kenguru: 2016-ban országos 4. helyezés

Zrínyi (Gordiusz): 2016-ban országos 3. hely (háromszor volt döntős!)

Míg Dani a sokoldalúságáról híres, Norbi az alaposságáról. Rendkívüli kitartással, precizitással készül a versenyeken keresztül is a tanári pályára. Még nem sikerült erről lebeszélni, pedig sokan próbálkoztunk!

Igazi tanárnak való „alapanyag”. Világos, elegáns gondolkodásmód, szabatos, logikus, élményteli előadás. Órákon sokszor, de a könyvtárak éjszakáján is élvezhettük ezen képességeit.

Nagyon sok diák köszönheti neki a jobb jegyet, hiszen nemcsak a saját osztályában, hanem az egész iskolában vannak tanítványai. Ingyen, szabadidejében, önzetlenül, örömmel végzi ezt a tevékenységet (is!).

Danival együtt igen jó humorérzékkel vannak megáldva, úgyhogy néha azokon a „híres” 0. órákon is megnevettetik a csoportot.

A Diáknapon a Kockaéder együttes dalait adták elő kis „hozzáadott értékkel”, fergeteges sikerrel. Megnyerték az első helyezést és a közönségdíjat is, társaikkal együtt! Ha van kedvük hozzá, nézzék meg a You Tube-on az „Emelt matekosok” kifejezésre megjelenő videót!

Hálás vagyok a sorsnak, hogy taníthattam Őket a nagy versenyzőelődök (Reményi Zsolti, Herczeg Viktor, Juhász Tomi…) után.

Azért tartom fontosnak, hogy az Ő nevüket megemlítsem, mert kicsit lelkiismeret-furdalásom van, hogy Róluk nem írtam. Akkor még úgy gondoltam, hogy az eredményeik magukért beszélnek…

Köszönöm szépen a szülői támogatást is! Sajnos volt már olyan versenyző is, akit nem engedtek be a délutáni versenyre, mert a testvéreire kellett vigyázni.

Norbinak, Daninak és az egész végzős csoportomnak kívánom, hogy elérjék, amit szeretnének, és ha magamnak is kívánhatok valamit a pályán: hasonló tanítványokat!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...