2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Közös akció

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2016 május 6-án 18 órától 24 óráig a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen tartott fokozott ellenőrzést Cegléd külterületén.

A szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak a járművek engedélynélküli átalakításának és a zajszint kibocsájtásának ellenőrzésére.

Minderre az állampolgárok bejelentései és a rendőrség által is tapasztalat, főként az esti és éjszakai órákban túlzott hangkibocsájtással és a közlekedési szabályok megsértésével járó szabálysértésekkel szembeni összehangolt hatósági fellépés, egyúttal a közlekedésbiztonság szavatolása érdekében került sor.

A péntek esti fokozott ellenőrzés során a Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki ellenőrző állomásánál ellenőrizték a „gyanúsan hangos” járműveket.

A műszaki ellenőrzések során többnyire a szélvédők szabálytalan fóliázásával, szabálytalanul felszerelt kipufogókkal, a fényszórók esetén nem megfelelő xenon és egyéb színes izzók használatával és nem a gépjármű műszaki paramétereinek megfelelő gumik, felnik felszerelésével találkoztak a kollégák.

Az ellenőrzés során a rendőrök három gépkocsi forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai hét személygépkocsit – engedély nélküli átalakítás miatt – 20 napon belül kötelező hatósági műszaki vizsgára rendeltek be.

Az éjszakai ellenőrzés során a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt négy személlyel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, továbbá különböző szabálysértések elkövetése miatt hét személyt bírságoltak meg.

A város közlekedésbiztonságának javítása érdekében hasonló jellegű, összevont ellenőrzésekre a járművezetők továbbra is számíthatnak.

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...