14.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Mikroszkópos fogászati beavatkozások

Ilyen esetekben segít a 3D-CBCT és a fogászati mikroszkóp, melynek segítségével

  • a fogorvos tisztán, nagyításban látja a munkaterületét, a fertőzött foganyag felszíneit. Speciális műszereket használatával (ultrahangos preparáló műszerek, mikrotű, gépi tágító berendezés, torzítás mentes tükrök stb.), amivel a legkisebb, később akár gócbetegséget is okozó, bakteriálisan fertőzött szövetmaradványok is  felfedezhetők és eltávolíthatók.
  • a kezelést pontosabban tudja megtervezni és végrehajtani, speciális vékony tűvel gépi érzéstelenítést (intraosseális) végez, törekedve arra, hogy a kezelés szinte fájdalommentes legyen. Felhelyezésre kerül egy speciális izoláló rendszer (kofferdám), ami megakadályozza a szájban lévő baktériumok terjedését, illetve fertőtlenítő folyadékok és az apró műszereket szájba bekerülését, a munkaterület láthatóvá és megfelelően izolálttá tehető.
  • a gyökérkezelés folyamatát precízen ellenőrizni tudja. Feltárják mikroszkóp segítségével a gyökércsatorna rendszert, amelyet alapos tisztítás és fertőtlenítés követ. Speciális elektromos mérőműszerrel, kiegészítő röntgen felvételekkel pontosítjuk a gyökércsatorna hosszát. Ezután speciális, gyökércsatorna tömésére  szolgáló esetigénylő rendszerekkel zárjuk a csatornákat. Az így végzett endodonciai protokoll megfelel a világ bármely pontján, a klinikailag és irodalmilag is alátámasztott módszereknek.
  • azonnal látja, ha a fog el van repedve, törve, esetleg oldalirányba a csont felé lyukadva.
  • akár 25-szörös nagyítása révén sokkal nagyobb precizitással térképezhetők fel az olyan gyökércsatornák, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, esetleg szabálytalan alakúak.
  • betörött műszerek eltávolíthatóakká válhatnak.

Fogászati mikroszkóp segítségével a fog megtartására sokkal nagyobb esélyünk van, az érintett területek kiválóan láthatóvá válnak, nem csak a fogorvos, hanem a páciens részére is, aki egy monitor segítségével nyomon követheti a teljes folyamatot. A kezelés közben fényképek  készíthetők a munkafázisokról.

Semmivel sem kellemetlenebb, mint a hagyományos gyökérkezelés, ugyanakkor a kezelés sikeressége sokkal hatékonyabb, ezért érdemes olyan rendelőt felkeresni, amelynek felszereltségében ott van a fogászati mikroszkóp.

Mikrosebészeti célokra ugyancsak kiválóan alkalmazható a mikroszkóp, mert meg tudja vizsgálni az orvos nagyításban a csontban lévő fertőzött szöveteket még a rejtett helyeken is.

Mindenféle pótlások készítése során a precíz preparálásokat, restaurációkat is végezhetjük mikroszkóp segítségével. Ez hozzájárul a pontosabb fogmű, kevesebb foganyag veszteség létrejöttéhez.

A mikroszkópos gyökérkezelés drága és időigényes. Ennek több oka is van például a speciális műszerezettség , a különleges szaktudás és a ráfordított idő, ami összesen foganként akár több óra is lehet. Azonban, ha belegondolunk abba, hogy egy kihúzott fog ellátása rögzített pótlással, vagy akár implantátummal még magasabb összegeket jelent, vagy hogy a rögzített pótlásoknál  a hiány mellett lévő fogakat is le kell csiszolni azt mondhatjuk : az ép fog/foganyag  elvesztése pénzben nem kifejezhető…

Amennyiben érdekli a kezelés lehetősége, kérdése van, kérem forduljon hozzánk bizalommal.

„Időtálló megbízhatóság az innovatív fogászat jegyében.”

Dombi-Dental Bt.

2700 Cegléd, Csíkos szél 9.

dombidentalcegled@gmail.com

06-30-9138226

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...