12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A ceglédi tenisz vészharangja

 
– Miért?
– Nem elég a tehetség, a támogató szülői háttér és az ambíció, szakedzőket kell alkalmazni, ami a teniszsportnál igen költséges. A versenyszakosztályt eltartjuk, de lassan kiöregszik ez a szép sportág és szeretnénk utánpótlást nevelni. Látjuk, hogy a mellettünk lévő pályákon milyen szépen neveli az utódokat a futballsport, különböző programokkal vonzzák be a fiatalokat a pályákra. Halljuk, hogy birkózócsarnok épül, és más sportágaknak is biztosítják az utánpótlási feltételeket. Mi is csak azt szeretnénk, ha segítene nekünk ebben a CVSE vezetősége, még ha szerény keretek között is.
 
– Úgy érti, hogy semmilyen támogatást nem kapnak a névadó egyesülettől?
– A nevezési díjakat, pályabérleteket, játék és edzéslehetőséget, utaztatást, kellékeket, felszereléseket mindent mi biztosítunk, önfinanszírozók vagyunk. Pákozdi Benő vállalkozó – és sporttárs –  és jómagam finanszírozzuk a szakosztály működését. A Ceglédi Vasutas csak névadóként van jelen az egyesület életében, nem támogatja anyagilag, nem vesz részt a terhekben. Ez 15 éve így van. Nyolc évig nonprofit egyesületként saját kezem munkájával üzemeltettem a pályát is. Most két éve egy másik ceglédi vállalkozó üzemeli, 50 %-os kedvezménnyel, amiért ezúton is köszönet!
 
– Hogyan lehetne a fiatalokat megismertetni a tenisszel?
– A humán erőforrások – szakedzők, pályaedzők – most is rendelkezésre állnak, de nem várható el, hogy ingyen tartsák az edzéseket. Az volna a megoldás, ha a nyári időszakban utánpótlás nyári táborokat tudnánk tartani, amellyel bevonnánk olyan gyerekeket, akik közül aztán a tehetséges jövendőbeli sportolókat ki lehetne emelni. Az utánpótlás kineveléséhez szakképzett pályaedzőket kell megfizetni, amire viszont nincs anyagi keretünk. Nem a látványsportokra elköltött milliós nagyságrendekről beszélünk, néhány száz ezer forintból el lehetne kezdeni a munkát.  Az edzőktől aztán meg lehetne tanulni az alapelveket és saját kedvtelésükre, vagy a szakosztály javára később versenyezhetnek majd a fiatalok. Van fejlődési  lehetőség, hiszen a jelenlegi gárdánkban is több a magyar ranglistán előkelő helyen lévő versenyzőnk van. Meg kell kongatnunk a vészharangot, hogy ne sorvadjon el ez a szép, egészséges és elegáns sport! Várjuk a tenisz szakosztályba azokat a fiatalokat, akiknek jó a labdaérzékük, tehetségesek és kitartásuk is van.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...