13.4 C
Cegléd
2024. május 11. szombat
spot_img

Boxerrel vertek meg egy kalauzt

Vasútőrökkel, rendőrökkel, kamerákkal fokozzák a kalauzok biztonságát a vonatokon – közölte a MÁV azt követően, hogy a ceglédi vonaton tegnap valaki boxerrel verte meg a jegyvizsgálót.

Szerda délelőtt a Budapestről Ceglédre tartó vonaton egy utas boxerrel támadt a MÁV-Start jegyvizsgálójára, aki a sérülései következtében a munkáját sem tudta folytatni – közölte a vasúttársaság.

A MÁV-Start azt írta, mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme és biztonságának garantálása érdekében. A cél szerintük az, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül, ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek vagy legalább jelezzék az atrocitást – írja a hvg.hu.

Felidézték, hogy számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötöttek, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendeltek meg és biztonságtechnikai beruházásokat valósítottak meg. Az utasok és a fedélzeti személyzet biztonságának növelése érdekében a cég évente közel 80 ezer vonatot kísértet biztonsági, vasútőr személyzettel, a rendőrség pedig nagyságrendileg 8-8,5 ezer vonaton van jelen.

Idén május végéig 14, tavaly összesen 68, egy évvel korábban 52, míg 2013-ban 60, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek – tette hozzá a MÁV-Start. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...

Kakaós csigákat és pénzt rabolt gyerekektől

Kakaós csigákat, és 850 forintot raboltak egy gyerektől a...