8.6 C
Cegléd
2024. április 27. szombat
spot_img

„Oázisba” értek

Mindig őszinte elismeréssel adóztam embertársaimnak, akik életkortól függetlenül mertek, mernek újítani, pályát módosítva merőben más dologba kezdeni. Környezetük gyakran idegenkedve figyeli őket, de a vállalkozók nagy többsége végigjárja a ki nem taposott utat, és célba ér. „Oázisba” ér!

Ilyen, és hasonló gondolatok jártak a fejemben, amikor megismertem a mosolygós, halk szavú, de határozottan, egyértelműen fogalmazó Nándoriné Herczeg Juditot az Oázis Kertészeti Áruház vezetőjét.

– Mikor döntötték el, hogy új vállalkozásba kezdenek?

– Szatmári László – a testvérem párja – kertépítéssel foglalkozik 2002 óta. Állandóan panaszkodott, hogy a szükséges dolgokat sok utánjárással az ország minden tájáról tudja csak beszerezni. Én ez idő tájt a kislányommal voltam otthon gyesen. Egyre többször foglalkoztatott a gondolat, hogy ha újból munkába állok, mihez kezdjek. Ekkor született meg a döntés, hogy férjemmel Józsival, és Lacival közösen nyitunk egy kertészeti árudát Cegléden.

– Milyen szakmai előképzettséggel rendelkeztek?

– A férjem ízig-vérig szakmabeli, már a szülei által is kertészeti ismeretekkel rendelkezik. Laci a kertépítésből hozott sok tapasztalatot. Nekem viszont ez a terület teljesen új, idegen volt. Két éven keresztül állandóan szakkönyveket hordtam a hónom alatt. Ha volt egy kis szabadidőm, nagy lelkesedéssel tanultam. Azonban hamar rájöttem, hogy a legjobb tanítómester maga a gyakorlati munka, az ÉLET!

– Mitől újszerű a szolgáltatásuk?

– Az alapötletünk nagyon egyszerű, mondhatni kézenfekvő dolog. Nálunk a vásárló lehetőleg mindent megtaláljon, amely szükséges egy kert teljes megépítéséhez. Ha úgy tetszik ez az üzleti filozófiánk, amelyet szerintünk a vevőink teljes mértékben visszaigazoltak.

– Említene néhány konkrét dolgot áruházukról?

– Jelenleg egy 1000 négyzetméteres üvegházunk van, melyben beltéri növényeket és kiegészítőket árusítunk. A faiskolai területünk pedig 6000 négyzetméteres, mely automatikus napárnyékolóval ellátott.

Következetesen úgy alakítottuk ki kertészetünket, hogy a hozzánk látogatók ne csak a pénzüket költsék, hanem jól is érezzék itt magukat. Már a bejáratnál szép dísztó és mintakert fogadja vevőinket.

– Feltűnt, hogy sok család jár ki önökhöz!

– A hozzánk betérőknek a vásárlás lehetősége mellett, családi programokat is kínálunk. A gyerekek részére játszóteret építettünk, amit kisebbek-nagyobbak bátran használhatnak. Miközben a hölgyek ismert alapossággal válogatnak a virágok között, addig a férfiak a kávézónkban  olvasgathatnak is. Gondolom nehezen hihető, de vannak olyan törzsvásárlóink is, akik a napi hajsza után eljönnek hozzánk egy kis kikapcsolódásra, pihenésre. Az iskolás gyerekek részére kihelyezett biológiaórákat tartunk, hogy megismertessük velük a virágokat, és megértessük velük a természet védelmének szükségességét. A folyamatos színvonalas kiszolgálás érdekében „kívánság-füzetet” vezetünk, amelyben vevőink kéréseit gyűjtjük, ezeket mindig igyekszünk teljesíteni.

– Jól tudom, hogy lehetőségeik alapján segítik a várost, a ceglédieket?

– Ceglédi beszállítótól is vásárolunk, és lehetőségeink szerint helybelieket foglalkoztatunk. Különböző hivatalos, családi rendezvényekre rendszerint kikölcsönzünk növényeket. Jelenleg, a június 10-én az egykori tiszti klub udvarában megnyíló romkocsmának készítjük a növény-beültetéseket. A Városvédő és Szépítő Egyesületnek muskátlikat ajándékoztunk. Ezeket tagjaik a „Virágos Ceglédért” gondolat jegyében kirakták a Kossuth Ferenc utcán, hogy még szebb legyen.

– Befejezésként elárulná mi a kedvenc virága?

– Az egyszerű, igen kellemes illatú levendula. Sokan nem tudják, de amellett, hogy szép, és manapság nagyon „divatos” növény, távol tartja a levéltetveket, ezért én otthon a rózsaágyás mellé ültettem.

Kocsis István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...