5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

A világsiker védjegye: Papp Elek

Minden képe önkép. Tartalmi lelkületében, formai kifejeződésében. Amilyen az alkotó, olyan a műve. Mély és őszinte humán érzelem, művészi alkotótehetség, biztos szakmai tudatosság jellemzi. Nem embert, tájat, tárgyat lát, – belelát teremtett lényegükbe, rálát létezési viszonyaikra, meglát láthatatlan belső létrezdüléseket. Szemében a szív vonzása és az ész vezérlése: így szegzi fotoapparátját a világra.
            *
Papp Elek fotóművész immár hatszoros világelső lett a PSA Top-listáján. Sikeres tagja az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA). Ez a világ legjelentősebb fotós szervezete, amelyhez 500 fotóklub csatlakozott, és 70 országból mintegy 7 ezer hivatásos és amatőr alkotója van. A nagykőrösi születésű, mérnök, tanár és optometrista eddig már tizennyolcszor szerepelt a világ legsikeresebb fotóművészeit felsoroló Top 25-ben a Szövetség évenként megjelenő kiadványában (PSA Journal „Who is Who in Photography”).
A 2012-es, 2013-as, 2014-es nemzetközi versenyek eredményei alapján ötször első lett a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában a PSA világranglistáján. 
A PSA most megjelent különszáma ismerteti a 2015-ös eredményeket. Papp Elek fekete-fehér kisméretű említett kategóriában első lett, megelőzve például amerikai, hongkongi, svéd, angol, ausztrál fotósokat. (Emellett még másik két kategóriában is a legjobbak között szerepel.) 
Papp Elek alkotásaira jellemző az emberközpontúság, amely nemcsak a figurális, hanem a tájat, tárgyat ábrázoló képein is megjelenik, s ez mérnöki precizitású komponálással, technikával párosul. Eddig 56 országban 1150 díjat nyert.
*
Halk ember, fotói viszont szimfonikus tételekként zenélnek a tekintetnek. Folytonosan komponál, főleg fehérből és feketéből, fényből és sötétből. Képeiből szinte már teljesen összeállt a nagy mű, a kiállítás anyaga. Ősszel két helyen is bemutatja. Sőt jövőre – tényleg meseszerűen – eljut az Óperenciás-tengeren túlra: Chile csodálhatja Papp Elek fotóit.

Koltói Ádám

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...