7.3 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

8 milliós adomány

Két új Ford kisteherautót vásárolt a ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány német támogatóik segítségével.
A Pfotenretter Ungarn egyesület két új Ford autót adományozott menhelyünknek. Húsz év alatt nem kaptunk még ekkora adományt, nagyon hálásak vagyunk a támogatásért. – számolt be Soltész Lászlóné a menhely kuratóriumának az elnöke. – A régi autók sajnos már nagyon sok javítási költséggel jártak, melyet menhelyünk már nem tudott finanszírozni. Az új autókkal nemcsak üzemanyag költséget spórolunk, de kutyusaink is nagyobb biztonságban utazhatnak a transportok alkalmával is. A nagyobbik utasterébe is szerettünk volna klímát, – hiszen 20 kutyát szállítunk egyszerre benne – így megkerestünk egy magyar céget árajánlatkéréssel. Nagy örömünkre felajánlották, hogy támogatásként ingyenesen beszerelik nekünk. A nagyobbik klímás autóval így szállíthatjuk a kutyáinkat Németországba az új gazdikhoz, a kisebbikkel pedig az utcáról szedjük őket össze.
– Milyen gyakran szállítanak ebeket Németországba?
– Havonta, és minden kutyának három oldalas kiutazási engedély készül. Elvégezzük az oltásokat, chipelést és mi szállítjuk a kinti új gazdihoz, akit már korábban ellenőriznek és regisztrálnak az ottani  egyesülettől.
 
– Mostanában gyakori hír, hogy szinte megtelik a menhely…
– Igen. Ennek több oka is van. Egyrészt állategészségügyi ellenőrzések megsokasodtak, másrészt nagyon sokan illegálisan szaporítanak, főleg harci kutyákat, amelyeket aztán megengedhetetlen körülmények között tartanak. De az is igaz, hogy ma már sokan túlzásba esnek és ha egy kutyát látnak a ház előtt, azonnal telefonálnak a menhelyre, hogy kóbor kutyát láttak. Miközben az ebek – különösen tüzelési időszakban akár naponta –  kiszöknek „udvarolni”, majd szépen haza is mennek. Javaslom, hogy a gazdák figyeljenek a kutyákra, hogy ne szökdössenek el, – például amikor autóval ki- és beállnak – de ha nem találják a kutyájukat, bátran keressék fel a menhelyet.
 
– Milyen új terveik vannak és ahhoz is akadnak-e támogatók?
– A héten érkezik egy svájci támogató, Susy Utzinger, aki a menhelyen és meghirdetett helyszíneken támogat ivartalanítást 2 millió forint értékben. Most a tavaly felújításból kimaradt kennelek felújítására lenne szükség, ennek anyagköltségére és munkaköltségére gyűjtünk.
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...