8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Érdektelenségbe fulladt a közmeghallgatás

Úgy tűnik, hiába tette nyárra a testület a közmeghallgatást, mindössze egy(!) ceglédi lakos vett részt a június 23-ai nyilvános „panasznapon”. Így a képviselők és városháza munkatársai előtt beszélt Takáts László a legutóbbi fél évvel ezelőtt tartott közmeghallgatás óta történtekről.
– 2016 februárjában hosszú idő óta a legelőremutatóbb költségvetése lett a városnak, ami lehetőséget, alapot teremtett a későbbi fejlesztésekhez. A bevételek reális alapokon nyugszanak. A 4-es út is hamarosan megépül, amiért Földi László országgyűlési képviselőnek köszönetemet fejezem ki- mondta el Takáts László. A polgármester az EB és az olimpia kapcsán megemlítette, városunkban is több sportlétesítmény épül vagy újul meg. Ezután kitért a szociális szövetkezet munkájára is, mellyel az ugyeri külterületen élő rászorulókon segítenek civilek. Az oktatásban is folyamatban van egy együttműködés kialakítása: a ceglédi vállalkozókkal együttműködve a helyi munkáltatói igényekre választ adó képzések indítása. 
Ezután Földi László országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a testület és a polgármester elmúlt félévi munkájáért, mely a fejlesztési elképzelésekben mutatkozik meg és – mint mondta – ez elsősorban a város lakóit szolgálja.

Baranyi Elek ceglédi nyugdíjas hozzászólásában sérelmezte, hogy vezetékes telefonja nem szólal meg több napja, majd egy körforgalomban található rózsabokor elhelyezkedését és a kommunális adó mértékét is kifogásolta. – És egyébként is, miért nincs havonta közmeghallgatás? – zárta ügyeit az idős ember. 
A polgármester – más résztvevő és kérdés nem lévén – részletesen tájékoztatta az idős vendéget: A kommunális adó a város egyik legnagyobb problémájának tekinthető csapadékvíz elvezetés fejlesztését szolgálja, ami a következő években több száz millió forint költséget jelent majd az önkormányzatnak. – Ha Baranyi úr többször találkozna a képviselőkkel, mindnek külön-külön van havonta fogadóórája. – zárta válaszát a polgármester.

Horváth Gábor Jobbik-os önkormányzati képviselő a párt irodájában tartott ezután sajtótájékoztatót a közmeghallgatással kapcsolatban:
– A tavalyi közmeghallgatáson sosem látott számban jelentünk meg együtt az Ugyer és a városban élők egyaránt. Kéréseink, észrevételeink zöme nem találtak megértésre, helyette ígérgetések és mellébeszélések sokaságát hallhattuk. Ezeknek jó része nem valósult meg. A választókerületemben élők többségének véleménye szerint városunk vezetése fontosabbnak tartja továbbra is az ide látogató turisták és idegenek kiszolgálását, mint a Cegléden élők életkörülményeinek javítását. Esőadó, szemétdíj emelésekkel és különböző pénzbeszedésekkel tovább nehezítik a kisemberek életét, de vissza szinte semmit sem kapnak. Az otthonos jellegű, családias légkörű óvodák számát, az igény ellenére csökkentik, miközben súlyos milliókat szórnak szórakoztatásra annak tudatában, hogy városunk útjain balesetmentesen már szinte lehetetlen közlekedni, valamint ingatlanjainkat árusítják, miközben sok-sok hektár földhöz jutnak. Ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy elveszett a bizalom a karrierista városvezetés irányába. Ennek értelmében a közmeghallgatáson nem veszünk részt és a bizalomvesztés miértjéről sajtótájékoztató keretében tájékoztatom a közvéleményt. Szeretnénk ilyen formában értelmetlenné és feleslegessé tenni a közmeghallgatásokat mindaddig, amíg érdemi változás nem történik. A kerületünkben élők ebben a formában tiltakoznak a városvezetőink közömbös hozzáállása miatt mindaddig, amíg valós érdekképviseletet nem produkálnak.

Fotó: Krizsán E – Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...