10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Viharkárok

csampaiattilaOrszágszerte nagy károkat okozott a szerdai vihar: orkánerejű szél, helyenként jég tett kárt gépjárművekben, házakban, fák dőltek az utakra. Cegléden is számos helyen avatkoztak be a tűzoltók.
– A szerda esti órákban az előrejelzések alapján Pest megyét is elérte az erős széllel, heves esőzéssel járó vihar. – nyilatkozta lapunknak Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. – Az első bejelentés 21:32 perckor érkezett a megyei ügyeletre és csütörtök 12:00-óráig több mint száz esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a megyében. Legtöbb esetben kerítésre, úttestre dőlt fákat kellett az egységeknek eltávolítani, négy esetben parkoló autókban is kárt tett a lezuhanó növényzet, személyi sérülés egy esetben sem történt. A leszakadó nagyméretű ágak sokszor magukkal rántották az alattuk húzódó felsővezetékeket, illetve a villanyoszlopokat is, amik nehezítették a tűzoltók munkáját.
A ceglédi hivatásos tűzoltóknak közel egy tucatszor kellett beavatkozni Cegléden, illetve a környező településeken. Cegléden a Jászberényi, Posta, Sátor, Várkonyi, Aranymeggyes, Külső-Kőrösi, Budai úton kellett kidőlt fákat, leszakadt gallyakat eltávolítani. Folyamatosan érkeztek a bejelentések a viharkárokkal összefüggésben a műveletirányításra, még csütörtökön este is folyt a kárfelszámolás Csemő településen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...