1.1 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

„MEG TUDJUK VERNI EZT AZ AUSZTRÁL VÁLOGATOTTAT”

A női vízilabda válogatott ma délután Cegléden játssza utolsó felkészülési mérkőzését a riói olimpia előtt, méghozzá Ausztrália ellen. Nagyon fontos lenne egy önbizalmat növelő siker.
A BENU-kupa óta már nincs bizonytalanság a női válogatott tagjai között, merthogy Bíró Attila a múlt héten megnevezte azokat a játékosokat, akikre a riói olimpián számít. Ez teljes egészében a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes válogatottat jelenti, nem került be „új” ember az utazók közé.
A csapat összeszokottsága nagy erény lehet a későbbiekben is, talán jelzésértékű, hogy a BENU-kupán a győzelemhez éppen ez a keret állt a legközelebb: a spanyolok elleni zárómeccsen ugyanis ők voltak a vízben, és csak a végén úszott el a győzelem, emlékezhetünk, iksz lett a vége.
A margitszigeti felkészülési torna persze már a múlté, a lányok előbb Szolnokon készültek az ausztrálokkal, majd szerdán átutaztak Ceglédre, a csütörtöki meccs helyszínére. Szép emlékeink vannak a ceglédi uszodáról, hiszen 2014-ben, a budapesti Eb-re készülő csapat 10-9-re legyőzte az akkor friss Világliga-győztes Egyesült Államok csapatát. Most is nagy bravúr lenne az ausztrálok elleni győzelem, de erre készül Bíró Attila.
„Folyamatosan lépdelünk előre, dolgozunk. Kedden két nagyon jó edzőmeccset játszottunk az ausztrálokkal, mindkettő 10-10-es döntetlenre végződött, majd szerdán egy nagyon erős kondi után játszottunk velük megint, akkor 5 negyedet, és a fórokat többször is megjátszottuk. Mindannyiszor voltak nagyon jó periódusaink, csütörtökön már szeretném, ha a végén is jó passzban lennénk. Úgy érzem, ez a magyar válogatott képes arra, hogy megverje Ausztráliát, ezt szeretnénk bebizonyítani a ceglédi közönségnek” –mondta a szövetségi kapitány.
Bíró Attila hozzátette, mindenki egészséges a csapatban, a hangulatra sem lehet panasz, ráadásul sokat dolgoznak a lányok a parton is. Sok videózás szerepel a programban, szerda este pedig Csernus Imre is összehívta a csapatot egy nagyobb lélegzetvételű beszélgetésre.

Mondani sem kell, hogy a ceglédi lelátó megtelik majd a mérkőzésre, és mivel az időjárásra sem lehet panaszunk, kellemes csütörtök délutánnak lehetünk tanúi. A BENU-kupán 5-3-ra nyertek az ausztrálok, most remélhetjük, hogy a végén a győzelemnek szólhat majd a taps.

A szervezők tájékoztatása szerint egyébként minden jegy elkelt, így már nem lehet jegyet vásárolni, de a mérkőzést közvetíti az M4 Sport 16 óra 15 perctől.

A magyar válogatott kerete:
Gangl Edina, Kasó Orsolya – kapusok
Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó – mezőnyjátékosok
Az ausztrál válogatott kerete:
Lea Yanitsas, Kelsey Wakefield – kapusok
Gemma Beadsworth, Hannah Buckling, Holly Lincoln Smith, Keesia Gofers, Branwen Knox, Rowie Webster, Glencora McGhie, Zoe Arancini, Ashleigh Southern, Isabel Bishop, Nicola Zagame – mezőnyjátékosok
Forrás: waterpolo.hu – ds
A képen Czigány Dóra 2014-ben az új ceglédi Sportuszodában az Egyesület Államok női vízilabda válogatottja elleni mérkőzésen. (Fotó: Kisfaludi I)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...