3.9 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Elkelt a nőtlen tiszti szálló

Elkelt a nőtlen tiszti szálló. Bruttó 125 millió forintért az E & K Kft vásárolhatja meg. De visszatérítendő támogatásokról, ingatlanvásárlásról, pályázatokról és a város településfejlesztési koncepciójáról is tárgyaltak a képviselők rendkívüli testületi ülésen. Sok más mellett arról is döntöttek, tanyafejlesztési programra és sportparkok létrehozására is pályáznak.

A ceglédiek által leginkább nőtlen tiszti szállóként ismert épület megvásárlására egy érvényes pályázat érkezett. Az épületet megvásárolni kívánó Kft. tulajdonosi köre megegyezik az Ecseri Kft. tulajdonosaival. Az ingatlan megvásárlásával vállalja, hogy az adásvételi szerződés megkötésétől számított egy éven belül értéknövelő beruházással az Ecseri cégcsoport dolgozói számára lakásokat alakít ki.

onkoriLezárult a város településfejlesztési koncepciója, településszerkezeti terve, helyi építési szabályzata és szabályozási terve teljes felülvizsgálata, lezárult a véleményezési szakasz. A testület arról döntött, hogy a beérkezett vélemények alapján átdolgozott dokumentációt alkalmasnak tartja arra, hogy végső szakmai véleményezésre elküldjék a kormányhivatal részére. De az M4-es út építése miatt is szükség van a településrendezési eszközök módosítására, erről is most döntöttek. Visszatérítendő támogatást igényelt az önkormányzattól a Ceglédi Kosárlabda Egyesület. Működésre használják fel a havi 1 millió 20 ezer forintot.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Itt is arról van szó, hogy a ceglédi Sportcsarnok megújítását TAO fejlesztésből kívánjuk megvalósítani, azonban a változásokból adódóan addig a működési TAO-t nem tudják igénybe venni az egyesületek és az önkormányzat itt megelőlegezi addig az időpontig, amíg ebben döntés nem születik. Hogy az egyesületeknek a működése ne lehetetlenüljön el.”

-A Gerje Sport Kft. pedig ahhoz kérte a testület jóváhagyását, hogy TAO-s támogatással sportcsarnokot építhessenek a kollégium és a Várkonyi iskola közötti területen. A létesítményt a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub venné birtokba, de délelőttönként az általános iskolások is használhatnák.

NAGY TAMÁS önkormányzati képviselő, MSZP: „Szó volt már arról, hogy mi is belevágunk abba, hogy a saját Sportcsarnokunkat felújítjuk. Tudunk-e arról, hogy ők milyen rendezvényeket, milyen sporteseményeket, sportcélú versenyeket szeretnének oda hozni, hogy gazdaságosan tudják működtetni, hiszen az nem lenne jó, ha saját magunknak teremtenénk konkurenciát.”

Takáts László polgármester válaszában elmondta: ha a sportcsarnok megépül, annak üzemeltetéséhez, fenntartásához a város anyagi támogatást már nem kíván biztosítani és a Városi Sportcsarnok felújítására összpontosít. A képviselők arról is döntöttek: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kínált lehetőséget kihasználva, pályázatot nyújtanak be sportpark és futókör létesítésére. Két ingatlant is megvásárol az önkormányzat. Az egyiket egy Hunyadi utcai tulajdonos ajánlotta fel megvételre. A felajánlott terület a zsinagóga előtti köztér közvetlen szomszédságában található. Vagyis épületbontás után egybeolvasztható a terület a térrel.

TAKÁTSNÉ GYÖRE ANETT önkormányzati képviselő, Fidesz: „Ezen a területen lehetne esetlegesen parkolókat kialakítani, illetve játszótér is létesülhetne. Erre nagy szükség lenne az Árpád utcai, Felház utca, Selyem utcai emeletes házas övezet miatt is. Ráadásul zöld övezet szinte az egész körzetben nincs, a legközelebbi a Szabadság tér.” De arról is döntöttek ma a képviselők, hogy a Tanyafejlesztési Program keretében egyedi támogatási kérelmet nyújt be a város Zártkert revitalizációs programra, valamint egy másik program keretében tanyagondnoki szolgálat fejlesztésére is. Előbbi esetében az igényelt összeg több mint 36 millió forint, a támogatási intenzitás 100 %-os. A program keretében az Öregszőlőben és az Ugyerban lévő önkormányzati tulajdonú zártkertek felújítása történhet meg. Létrehoznának bemutató kertet, közösségi kertet, fóliasátorban palántákat állítanának elő. A terményeket pedig szociális rászoruló családok között osztanák el.

ctv

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...