7.4 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Lőrincz Viktor: “A bírók kivették az érmet a zsebemből”

Lőrincz ViktorÁlomszerűen indult a riói olimpia második birkózóversenynapja, aztán rémálom lett belőle. A kötöttfogású 85 kilogrammosok között Lőrincz Viktor fantasztikusan menetelt, egészen az elődöntőig örmény, indiai és üzbég ellenfele sem tudta megállítani, ám az elődöntőben a későbbi aranyérmes az orosz Csakvetadze talán élete legjobb formájában 7-1-re felül múlta a ceglédiek kiválóságát. Viktor ezáltal a bronzmérkőzésen volt érdekelt, ahol az Eb-harmadik német Denis Kudla jött ellenfélül a vigaszágról. A mérkőzést végig Lőrincz irányította, lenti helyzetből még is megintették szabálytalan védekezésért (0-2), amit persze nem hagyott annyiban, brutálisan neki esett ellenfelének, ennek köszönhetően le is vitte két pontért, majd sikerült újból meghajtania, így már 3-2-re ő vezetett. Ekkor már Viktor szinte a nyakában érezhette a bronzérmet, Kudla alig állt a lábán, a bírók még is Lőrinczet intették meg, végül 3-3-as német győzelem született, Viktor pedig ötödik lett. A súlycsoportot végül nem az egyik legnagyobb esélyes, az ukrán világ- és Európa-bajnok Belenjuk nyerte meg, hanem mumusa, az orosz Csakvetadze, miután a döntőben 9-2-re legyőzte riválisát.

Lőrincz Viktor„Nem szeretném a bírókra fogni, de kivették az érmet a zsebemből. Megintettek egy olyan fogás miatt, amely miatt nem kellett volna, mert ha könyök alatt támasztok vissza, akkor az az intés és a két pont, de felette volt! Aztán mindent beleadtam, behoztam a két pontot, megcsináltam az intésért járó akciót, erre visszaadják ennek, hogy akciót csináljon? Mindig ez van, mindig így nyer, mindig visszaadják neki. Így nyert az iráni ellen is. Egyszerűen nem hiszem el. Szerettem volna megnyerni az érmet, a szeretteimre gondoltam a szünetben. Annyi mindent tettek érte, hogy itt legyünk. Ez lett volna a mai nap méltó befejezése, hogy felállhatok a dobogóra és hazaviszek egy érmet, amit megígértünk a testvéremmel. Sajnos én már nem viszek haza semmit, Össze kell szednem magam. Tízre már itt leszek, mindenben segítem Tamást, amiben csak lehet, megérdemli, hogy megnyerje ezt az olimpiát. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást.” – mondta könnyek között Lőrincz Viktor.

[mom_video type=”youtube” id=”http://www.m4sport.hu/rio2016video/kivettek-az-ermet-a-zsebembol”]

(forrás: birkozoszov.hu, nemzetisport.hu)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...