11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Tamás is balhés meccsen kapott ki

Lőrincz Tamás (66 kg) londoni ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok a riói olimpia keddi versenynapján lépett szőnyegre. Nagyon nehéz ágat kapott, rögtön elsőre a 2013-as vb-győztes, tavalyi vb-második dél-koreai Rju Han Szu-val kellett megküzdenie.

A meccs elején az ázsiai birkózó nekiesett ellenfelének, nagy iramot diktált, Lőrinczet pedig 1:19-nél már intés után le is küldték parterhelyzetbe. Az addig nagyon aktív dél-koreai lent már nem volt olyan energikus, tulajdonképpen semmit sem tudott kezdeni riválisával, így pont nélkül álltak fel ismét.

Ezek után az ázsiai versenyző visszavett az iramból, a harmadik perc elején pedig figyelmeztették is, aztán viszont kilenc másodperccel a szünet előtt a mérkőzésvezető megállította a küzdelmet és szabálytalanságért karikás intést adott Lőrincznek (0-2), aki a bíró szerint többször nyakra támadott. A magyar versenyző széttárt karokkal értetlenkedett, Sike András szövetségi kapitány szintén nem tudta, mi történt, de nagy nehezen belenyugodtak a döntésbe.

A szünet után nem sikerült Lőrincznek feltörnie riválisa védekezést, sőt, a szőnyeg szélénél egyszer levitte őt Rju, így már 4-0-ra vezetett. Abban lehetett ekkor már csak bízni, hogy az utolsó két percben meg tudja intetni a dél-koreait Lőrincz, ám a mérkőzésvezető ezt nem tette meg, így a magyar kikapott.

“Állítólag a nyakához nyúlt, nem tudom, én még ilyet nem láttam” – mondta Takács Ferenc, a válogatott másodedzője Lőrincz karikás intéséről. A szituációról Sike András szövetségi kapitánynak is megvolt a véleménye: “Úgy tűnik, mi nem nyúlhatunk hozzá az ellenfeleinkhez, nekünk nem szabad”.

Lőrincznek egy esélye maradt, hogy a koreai elmegy a döntőig, és akkor a vigaszágon folytathatta volna, de Rju a negyeddöntőben kikapott az örmény Migran Arutjunjan ellen.

Forrás: MTI, ORIGO

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...