5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Mozaik Múzeumtúra Cegléden is!

Mozaik Múzeumtúra Cegléden is!Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely – köztük a ceglédi Kossuth Múzeum is – csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra nevű kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztály körében. A programban okostelefonos matricagyűjtéssel népszerűsítik a múzeumokat. A múzeumi játék első ceglédi résztvevője szeptember 9-én Nádosy Ferenc volt.

Az eredetileg 2014-ben indult program az eddigi tapasztalatok fényében jelentősen átalakul: a papíralapú matricagyűjtés helyét digitális matricák veszik át, amelyeket a résztvevő múzeumokban kihelyezett információs táblák azonosítóinak leolvasásával tölthetnek le okostelefonra a fiatalok – mondta el Kemecsi Lajos, a programot megvalósító Néprajzi Múzeum főigazgatója hétfőn, Budapesten. Hozzáfűzte: a virtuális teret eszközként felhasználva a valódi tárlatokkal, gyűjteményekkel és hiteles történetekkel rendelkező múzeumok világába szeretnék elhívni a gyerekeket. A Mozaik Múzeumtúra játékosai 12 matrica megszerzése után válhatnak bronz-, 24 után ezüst-, 36 után pedig aranyfokozatú múzeumtúrázóvá.

A Mozaik Múzeumtúra emellett hat állomásos országjárásra indul ősszel. A roadshow keretében múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, koncertekkel, exkluzív tárlatvezetéssel és különleges, vagy máskor nem látogatható helyszínek bemutatásával igyekeznek vonzóvá tenni a részt vevő intézményeket. A roadshow állomásai: Kecskemét, Székesfehérvár, Miskolc, Pécs, Győr és Debrecen lesznek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...