3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Kellemetlen kérdések

A ceglédi Együtt-ről már sokan hallhattunk, intenzíven hallatják a hangjukat az interneten különböző városvezetéssel kapcsolatos kritikák megfogalmazásával. Szeptember 16-án a piac bejárata előtt személyesen is találkozhattak a városlakók a párt képviselőivel.
– Szeretnénk meggyőzni a lakosságot, hogy a népszavazás, amit Orbán Viktor és kormánya ráerőltet a lakosságra értelmetlen, felesleges pénzkidobás, az adófizetők tízmilliárdjait bánó felesleges cirkusz, ezért tiltakozzanak távolmaradással. – nyilatkozta a helyszínen lapunknak Szabó László az Együtt Pest megyei 12. választókerületi elnöke. – Ha érvénytelen lesz a népszavazás, akkor Orbán Viktor nem hivatkozhat majd arra, hogy ez a magyarok akarata. Mi úgy látjuk, hogy ezzel a Fidesz azt a akarja elérni, hogy kivigye az országot az EU-ból, hogy erősítse a saját hatalmát, és tovább tömje az oligarchák zsebét, akik jelenleg is uralják az országot.
 
Szabó László az Együtt Pest megyei 12. választókerületi elnöke
Szabó László az Együtt Pest megyei 12. választókerületi elnöke

– A járókelők, hogy fogadják az Önök által képviselt véleményt?

– Vegyes a fogadtatás, úgy látjuk, hogy nagyon sok ember vevő a mi véleményünkre, úgy érzik, hogy ez a népszavazás Magyarországra nézve jó eredménnyel nem járhat.
 
– Ön egyszerű állampolgárként, mit gondol arról, hogy mi a helyes megoldás a keletről beáramló menekült áradatra?
– Az én magánvéleményem, amely egyezik a pártom véleményével, hogy senki nem mondja ki azt, hogy nyakló nélkül mindenkit be kell fogadni az országba. Ezt felejtsük el! Egyrészt a menekülők valami elől menekülnek, azokkal emberként kell bánni a nemzetközi és EU-s szerződéseknek megfelelően, melyek közül nem egyet Orbán Viktor saját kezűleg írt alá. Másik, hogy ezeket az embereket is megilleti az ártatlanság vélelme, nem bélyegezhetünk meg a csecsemőtől az aggastyánig mindenkit a terrorista jelzővel. Le kell folytatnunk velük a menedékkérelmi eljárást, aki nem megy át a szűrőn, azt el kell utasítani, a nemzetközi szerződéseknek megfelelően hozzá kell segíteni, hogy hazamenjen. Aki pedig olyan, annak meg kell adni a támogatást, adni kell neki vizet, adni kell neki enni, meg kell vizsgálni orvosi szempontból. Nekünk ez a véleményünk, hogy tisztességes, a nemzetközi szerződéseknek megfelelő eljárásban kezelni kell a menekülteket. Saját ösvényen járva nem jutunk a célba, az Európai Unióval közösen kell megoldanunk ezt a problémát.
 
– Több kellemetlen kérdést fogalmazott meg pártja az interneten a közelmúltban a helyi politikusokat illetően…
– Mi igyekszünk feltárni és a lakosság tudomására hozni minden egyes tisztességtelennek vélt dolgot, ami lehet korrupció, tisztességtelen politikai lépés, vagy olyasmi ami az Önös érdekeket szolgálja a társadalmi érdekeken túl. A közeljövőben szándékozunk lakossági fórumot is tartani szabadtéren sajtótájékoztatóval egybekötve. Egy hónapon belül várható Ceglédre az Együtt országos vándorkiállítása Orbán meggazdagodása címmel, amelyhez sajtótájékoztató is kapcsolódik majd.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...