14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

A polgármester és a CVSE

Néhány napja írás jelent meg oldalunkon Horváth József vezetői tevékenységéről a város legnagyobb civil szervezetének élén. Mint írtuk, a CVSE működésébe kívülállók nehezen látnak bele. Azon túl, hogy a ceglédi sportot súlyos pénzekkel támogatja, túl sok beleszólást tudomásunk szerint az önkormányzat sem kap. A CVSE-nek a 80-as évekből származó alapszabálya szerint van társadalmi elnöke is, aki a mindenkori  polgármester. Hogy pontosan mit jelent ez a titulus, és milyen a kapcsolat a városvezetés és az egyesület között arról is elterjedtek találgatások.

Megkerestük városunk polgármesterét, Takáts Lászlót, kértük tájékoztassa lapunkat a város lakosságának nagy részét érintő ügyben a közpénzből működő egyesület tevékenységéről. A polgármester készségesen válaszolt, válaszából azonban kiderült, nem vesz részt az egyesület munkájában, és ő sem lát bele a szervezet tevékenységébe.

– Ön hogyan látja a CVSE jelenét-jövőjét?

images_2015_takatslaszlo– A CVSE Cegléd legnagyobb múltú sportegyesülete, ebben az évben is három sportolójuk szerepelt az olimpián és ne felejtsük el Czigány Dórát, aki szintén CVSE nevelés, bár már nem nálunk játszik. A szakosztályok is szépen teljesítenek a hazai bajnokságokban. Bízom benne, hogy a jövőben is gyakran örülhetünk a sportolóik sikereinek.

– Milyen a kapcsolata az egyesülettel, amelynek papíron társadalmi elnöke?

– Hivatalba lépésem után tájékoztattam az egyesületet, hogy szakítani kívánok azzal a hagyománnyal hogy a mindenkori polgármester a CVSE – egyébként funkció és feladat nélküli – társadalmi elnöke. Egy társadalmi szervezet a vezetőit válassza meg saját maga. Miután nem veszek részt az egyesület munkájában, a kapcsolatom olyan, mint a többi ceglédi sportegyesülettel: örülök a sikereknek és bánkódom a kudarcokon. Segítem a munkájukat amennyire erőmből telik.

– Milyen összeggel támogatta az önkormányzat a CVSE-t az elmúlt évben?

– Az Önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról készített beszámolót a Képviselő-testület a 12/2016. (V. 26.) számú önkormányzati rendelettel fogadta el, az adatok nyilvánosak, akár az önkormányzat honlapján elérhetőek. A beszámoló adatai szerint a három Cegléden versenyző olimpikon felkészülését összesen 5,4 millió forinttal támogattuk, a CVSE szakosztályainak 8 millió forintot biztosítottunk a sporttámogatási keretből. A támogatási keretre Cegléd Város Önkormányzatának Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottsága a város sport koordinátorával együttműködve tesz javaslatot, amiről végül a Képviselő-testület dönt. A Damjanich utcai csarnok üzemeltetéséhez 3,5 millió, míg a Városi uszoda üzemeltetéséhez 12 millió forinttal járultunk hozzá. Ezen felül a CVSE biztosította a 4. osztályos tanulók úszásoktatását, melyre kerekítve 1,1 millió forintot költöttünk. Ez így összesen 30 millió forint, melynek több, mint fele létesítményüzemeltetési támogatás.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...