12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Régi atléták figyelmébe

Nyolcadik éve, minden október első hétvégéjén találkoznak az egykori ceglédi atléták, hogy felidézzék korabeli emlékeiket. Október 1-jén (szombaton),  ezúttal is a Sportmúzeum lesz a helye a szeniorok hagyományos baráti összejövetelének, melyre a szervezők várják a ceglédi, a környező és távoli települések  sportágukhoz hű képviselőit.

A résztvevők minden alkalommal felemelik szavukat a sportok királynőjének védelmében. Sajnos, Cegléden az elmúlt évek „döcögős” próbálkozásai hiábavalónak látszanak. Alábbhagyott az utánpótlás nevelés, a tehetségek szakszerű kiválasztása. A személyi és tárgyi feltételek is kedvezőtlenül alakultak. A sport infrastruktúrájának most tartó, széleskörű kedvező változásai talán tartalmazzák a „minden sportág alapja az atlétika” jelmondat igaz voltát, futó- és ügyességi pályák megépítését a  Malomtó-széli sportcentrumban.

A régmúltban rendre nőttek ki sikeres atléták Cegléden, egészen a nemzeti színek képviseletét is átélve. Generációk, hullámzó teljesítményekkel váltogatták egymást. Az utolsó „mohikán” Ács Tibor tanár úr, a CVSE edzőjének „aranykora” volt, amikor 1997–2003. között hat ifjúsági- és utánpótlás válogatottja volt a városnak (Drobny Dóra, Turjányi Tamás, Ferbert Gábor, Tóth Róbert, Bata Beáta és Nagy Róbert). Mellettük Zsigmond Nikoletta, Mezei Viktor, Ócsai Csilla, Halasi Diána és mások is korosztályuk élvonalába tartoztak.

Kedvező, hogy új erőre kapott CVSE atlétikai szakosztálya. Hírvivője Keszthelyi Luca, aki korosztálya országos csúcstartója és bajnoka a magasugrásban.

A VIII. Ceglédi Atlétikai Találkozó nagy „öregjeinek” sikereit nemcsak a sokszor elhangzó emlékező szavak idézik, hanem a Sportmúzeum gazdag eszköztára, ahol a hajdanán elért sikerek díjai is megtekinthetők.

A törzsgárda tagjai részére a szervezők meghívókat küldtek, de szeptember 29-ig még lehet jelentkezni a Gubody u 9. szám alatt, vagy a 06/30/214-0883-as telefonon.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...