15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Megint a Magyar Posta

images_2016_meszarosiVagy nem kellene a postára járnom, vagy nem kellene leveleznem, de mindez azt hiszem kikerülhetetlen. Lehet az is, hogy túldimenzionálom a témát és mindenben csak a szálkát keresem, vagy lehet, hogy el kellene viselnem a hivatalok néha jogos bürokráciáját. A múlt számban a különböző postákon, de azonos leveleket sikerült különböző áron feladnom.

A minap viszont hivatalos levelet kaptam levelezési címemre, de mivel nem voltam otthon, egy értesítést kaptam hivatalos irat érkezéséről. A levél ajánlott és tértivevényes volt, ezért be kellett menni érte a Gubody utcai „Nagyposta” ügyfélszolgálatára.

Köztudott, hogy a „Nagyposta” sokkal jobban felszerelt, mint a többi ceglédi posta, de azért itt is ért meglepetés. Kezdjük azzal, hogy itt mivel egy ablak van, elég hosszú sorra érkeztem oda.  (Vagy az ügykezelő, vagy az általa kezelt számítógép lassú?)
Sorra kerültem és ekkor derült ki, hogy az értesítésen és a levélen is a keresztnevem el volt írva, habár ezt az ügyintéző nem vette észre, a beadott igazolvány és lakcímkártya alapján. Én szóltam – bár ne szóltam volna -, hogy ez nem lesz–e később problémás. Ekkor egy 2. számú függeléket kaptam a Kézbesítéssel kapcsolatos bejelentés témával kapcsolatban, hogy ezt töltsem ki. Kitöltöttem az ott lévő golyóstollal, de mivel a sornak haladni kéne, félreálltam, de a toll ismét kellett a többi ügyfélnek aláírásra és kaptam egy másikat, ami viszont nem fogott. Az ügyintéző a kitöltött nyomtatványt átnézte, ismét elkérte igazolványaimat  és a kitöltött nyomtatványról megállapította, hogy nincs helyesen kitöltve és kijavította, hogy: „Én, mint alulírott Mészáros István bejelentem”…

Itt azért már kiakadtam:

  • Ha egy hivatal téveszti el az adatomat, miért nekem kell kitölteni nyomtatványt, miért nem lehet visszaküldeni a postának a levelet, ha az rossz és javítsa ki a feladó?
  • Hogyan lehet az, hogy egy akkora postán, mint a ceglédi, ilyen hibát az ügyintéző nem vesz észre és engem kötelez arra, hogy nyomtatványokat töltsek ki, fenntartva evvel a sorba álló többi ügyfelet?
  • Ha én, mint alulírott bejelentő Mészáros Iván töltöm ki a bejelentés nyomtatványt, milyen jogon javítja ki az ügyintéző, hogy úgy nyilatkozzak, mint Mészáros István és kérjek a kézbesítéssel kapcsolatos bejelentést?

Most eldöntöttem, hogy továbbra is a lakóhelyemhez közel lévő „újvárosi kispostára” fogok járni, habár nekik nincs számítógépük, de ennek ellenére megpróbálnak gyorsan dolgozni. Nincs például klímájuk se, így nyáron a kis helyiségben majdnem megfulladunk, télen viszont megfagyunk, de itt szívesen állunk sorba.

Az ott dolgozó alkalmazott hölgyek szolgálatkészek, udvariasak, mosolygósak, majdnem mindenkit névről ismernek, mindenkihez van egy kedves szavuk. Nem tudom – és nem is lehet azt hiszem nyilvánosságra hozni, mert ez a Magyar Posta biztonsági belügye -, hogy mennyi készpénz forgalmat és levélforgalmat bonyolítanak le az Újvároson, de azt hiszem a „nagypostához” képest sem vall szégyent egy ilyen „kisposta”…

Mészáros Iván

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...