14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szibériai visszavágó

A CEKK a női kosárlabda Európa Kupa selejtezőn a Enisey Krasznojarszk otthonában 22 pontos előnnyel lép pályára csütörtökön magyar idő szerint 14.00-kor. A 22 pontos előny minden előzetes várakozást felülmúl, a siker azért igazán jelentős, mert története első Európa Kupa fellépésén nem volt nyoma izgalomnak, nem pörögte túl a CEKK a meccset. Amikor pedig a negyedik negyedben megrogyott az ellenfél, akkor tudott élni az eséllyel a magyar csapat és sikerült kialakítani egy nagy különbséget. A 22 pont már az a szint, ami jó esélyt kínál, de nem szabad elbizakodottnak lenni. A mérkőzést élőben közvetítik az alábbi hivatkozáson csütörtökön 14.00-tól:

Oroszországban soha nem egyszerű nemzetközi kupameccset játszani. Bár az utóbbi években sokat javultak a körülmények, de még mindig kialakulhatnak extrém mérkőzésszituációk. Ez sajnos része a sportágnak. A másik szempont, ami kellő óvatosságra int, az a sok utazás és a heti kétmeccses terhelés. Óriási váltás ez a ceglédi klub életében a korábbiakhoz képest. Kell ahhoz is rutin, hogy ilyen szituációt kezelni lehessen. Már Zalaegerszegen érződött az első félidőben, hogy ott volt a lábakban Krasznojarszk elleni fellépés terhelése. Ezt jól mutatja a 22 eladott labda, amelynek jó része abban a – második negyed közepétől a harmadik negyed közepéig tartó – periódusban jött össze, ahol 20 pontos előnyre tett szert a ZTE.

A visszavágón ekkora különbségnél várható, hogy a hazaiak sokat fognak kockáztatni és nagy iramban, keményen, már a meccs elejétől megpróbálnak nyomást gyakorolni a Ceglédre. Egyszerűen ilyen szituációban más választása nincs egy szakmai stábnak. A CEKK-nél arra kell odafigyelni, hogy nem szabad visszaengedni már az első negyedben a meccsbe az oroszokat. Az idő egyértelműen a mieinknek dolgozik, de ezt türelmes, higgadt játékkal lehet csak kihasználni.

Forrás: wbasket.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...