3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Ülésezett a testület

A társasházakkal történt egyeztetéseket követően több helyen bővítik a közterületi szelektív hulladék gyűjtőszigeteket, meghosszabbították a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének megbízatását, valamint módosították a helyi védelem alatt álló építészeti értékekről szóló önkormányzati rendeletet. Soron következő ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete október 20-án.

A közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek közül kilencet a nem rendeltetésszerű használat miatt felszámoltak az előző testületi döntés értelmében. Igény merült fel azonban arra, hogy a megszűnő gyűjtőszigetek edényzeteit meglévő szigetek bővítésére, illetve más helyszínen történő kihelyezésre használja fel a közszolgáltató. A társasházakkal folyamatban lévő egyeztetések alapján máris vannak igények az edények kihelyezésére. Ennek következményeképp a Múzeum u. 8. szám alatti társasház plusz 1 műanyag-fém gyűjtőkonténer, míg a Táncsics Mihály u. 2-4. számhoz plusz 2 darab műanyag-fém- és 1 darab papírgyűjtő konténer kerül kihelyezésre.

img_1205

Elfogadta a grémium az önkormányzat 2016. III. negyedévi pénzügyi helyzetét. Az előterjesztésből kitűnik: a pénzügyi helyzet stabil, valamint az önkormányzatnak – szeptember 30-ig bezáróan – nincs kifizetetlen, rendezetlen számlája, adóssága. Továbbá a megkötött szerződésekben illetve megállapodásokban a rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti.

Módosították a helyi védelem alatt álló építészeti értékekről szóló önkormányzati rendeletet. Ennek értelmében javaslatot tettek újabb helyi védelemre javasolt épületekre, így a Béke téri trafiképületre, a Rákóczi út 2. udvarán levő víztoronyra és a Huszárlaktanya három épületére.

Meghosszabbították a Ceglédi Városfejlesztési Kft. vezető tisztségviselőjének megbízását. A határozat értelmében Szebeni Dávid 2021. december 31-ig látja el az ügyvezetői teendőket a kft. élén. A döntésre azért volt szükség, mert a jelenlegi szerződés idén év végén jár le.

Nem emelik a 2017. évre vonatkozó mezőgazdasági hasznosítású területek és más megnevezésű beépítetlen területek bérleti-, haszonbérleti díjait – döntött a testület.

A Gerje Sport Kft. rendkívüli támogatási igényt nyújtott be az önkormányzathoz, melynek oka, hogy a CEKK női NBI/A női kosárlabda csapata a sikeresen megvívott selejtező mérkőzést követően a 2016/2017. évad Európa Kupa csoportkörébe kvalifikálta magát. Ez óriási teljesítmény, a siker elismeréseként, Cegléd hírnevének további öregbítéséhez, valamint a felmerülő plusz költségek támogatásaként a testület egyhangúan ítélte meg az 5 millió forintos támogatást a csapatnak. Az Európa Kupán a legjobb 32 csapat közé jutást eddig még egyetlen ceglédi csapatsportban szereplő együttesnek sem sikerült kivívni eredményeivel.

Zárt ajtók mögött döntöttek a képviselők a „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” című szakmai elismerés adományozásáról. Javaslatot tettek továbbá a Pest Megye Önkormányzata által alapított sport kitüntetésekre is. A testületi ülés döntéseiről, előterjesztéseiről bővebben a www.cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...