17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Halottak napi rendőrségi közlemények

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén Mindenszentek és Halottak napja kapcsán október 28. és november 2. között forgalmi korlátozásra kell számítani. – adott hírt a rendőrség. Arról is tájékoztatást adtak, hogyan előzzük meg, hogy – a temetők körüli nagyobb forgalmat és figyelmetlenséget kihasználó – bűnelkövetők áldozataivá váljunk.

A Református Öregtemetőnél a Mező utca a Széchenyi út felől egyirányú lesz a Nyárfa utcáig, ezért a Könyök utcából csak a Malomtó szél felé lehet közlekedni. A Mező utca Széchenyi út felőli oldalán “Egyirányú forgalmi út” jelzőtábla kerül kihelyezésre, míg a Könyök utcától „Behajtani tilos” tábla tiltja a szembejövő forgalom közlekedését.

A Csengettyűs Temetőnél a Csengettyűs utca mindkét végénél “Mindkét irányból behajtani tilos” tilalmi jelzőtábla kerül kihelyezésre a Hold utcánál és a Jászberényi útnál.

Az Újvárosi Temetőknél a Dinnyéshalom dűlőben és a – szilárd burkolatú utat követő – Török Ignác utcában az Újváros szél utcáig – a Kőrösi út felől egyirányban lehet közlekedni, ezért a Török Ignác utcában, az Újváros szél utca utáni szakaszon behajtási tilalom lesz érvényben. A Török Ignác utca Kőrösi út felé eső oldalán “Egyirányú forgalmi út” tábla jelzi a forgalmi rend változását. A Török Ignác utca, Újvárosi szél és a Dinnyéshalom dűlő felé eső oldalán, “Behajtani tilos” tábla jelzi a forgalmi rend módosulását. A becsatlakozó utcákban “Kötelező haladási irány” jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.

A Kálvária illetve a Református Kistemető mentén a Széchenyi úton lévő “Várakozni tilos” és “Megállni tilos” jelzőtáblák ebben az időszakban nem lesznek érvényben.

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához, hogy elhelyezzék a kegyelet virágjait és meggyújtsák az emlékezés gyertyáit. A temetőket azonban nem mindenki azért látogatja, hogy szerettei sírjánál megemlékezzen. Ilyenkor gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, sírokról történő virág- és koszorú eltulajdonítás, illetve alkalmi- vagy zseblopás.
A rendőrség a közterület felügyelettel és a polgárőrséggel közösen ebben az évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozott odafigyelésüket, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljen környezetére, kézi-, illetve válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig maga előtt tartsa.
– Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon.
– Bankkártyája mellett ne tartsa a PIN kódját, lakáskulcsa mellé ne helyezzen lakcímet tartalmazó feliratot, mivel ezen adatok birtokában az elkövető további kárt okozhat.
– Amennyiben gépjárművel közelíti meg a temetőt, ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat.
– A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során. A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott. Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni.
– Lehetőség szerint kijelölt parkolóban vagy jól megvilágított, forgalmas helyen hagyja autóját.
– Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi. Alkalom szüli a tolvajt!
– Tegyen feljelentést, ha meglopták! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....