5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Újabb túlárazott CVSE beruházás

Úgy tűnik, ismét egy túlárazott beruházás zajlik a Ceglédi Vasutas Sport Egyesület háza táján: a jórészt TAO pénzből épülő Városi Sportuszoda sportszállójának bekerülési költsége megelőzi a budapesti luxusingatlanok árait is. A 700 nm alapterületű ingatlan 400 millióból készül el. Az 570.000 Ft/nm-es ár háromszorosa(!) a Cegléden megszokott bekerülési áraknak. 

Megkerestünk Pataki Tibor ceglédi ingatlanszakértőt, aki elmondta: Cegléden 150-200.000 Ft/nm áron épülnek az új lakások, de ennyi pénzből akár a berendezésre is futja.

Nem ez az első vastagon számolt TAO-s projekt a CVSE-nél. 2015-ben Józsa Zoltán a CVSE vízilabda szakosztályának vezetője lemondott tisztségéről, mert „nem értett egyet a CVSE működésével, valamint a pályázati pénzek elköltésével. (…) az uszodát ellátó termálvízkút felújítására elkölteni kívánt százmilliós összeg szabályosságát, valódiságát kifogásolta”. A sportvezető azt is elpanaszolta, “normál körülmények közt az egyesület az elnökség és a tagság által irányított demokratikus szervezet. Sajnos, jelen esetben a döntések többsége egy személy akarata alapján született. Több a vízilabdát érintő beruházással kapcsolatos döntés nem, vagy véletlenül jutott a szakosztály tudomására. A lemondott sportvezető akkor azt is elmondta, “egy beruházásokban jártas szakemberrel átnézetve a felújítás tartalmi és számszaki adatait (az adatokhoz történő hozzájutást több mint egy hónapos huzavona előzte meg) kiderült: mind tartalmilag, mind számszakilag erősen kifogásolható.”

A 30-40 sportoló részére elhelyezést biztosító tavaszra elkészülő szállóban konditermet, szaunát, klubszobát, büfét és kerékpártárolókat is kialakítanak. Ez lesz az uszoda fejlesztésének második üteme, amelyet nagyrészt TAO-s pénzből, azaz vállalkozók által felajánlott adóforintokból valósítanak meg.

images_2016_horvathLapunk megkereste november 8-án Horváth Józsefet, a CVSE elnökét, hogy a közpénzből készülő építkezésről a törvénynek megfelelően adjon részletes tájékoztatást, illetve a beruházás költségvetését is küldje meg lapunknak. Kértük, hozza nyilvánosságra az épület paramétereit és a beruházás költségvetését. Azt is megkérdeztük, “mi az oka, hogy az ingatlan bekerülési költsége háromszorosa az ilyenkor szokásos áraknak”, és “melyek azok a költségek, amik a jelentős felárat eredményezik”.
Kérdéseinkre a CVSE elnöke nem volt hajlandó válaszolni. Mint november 10-én megküldött levelében írja, a Hírmondó “éppen előttünk kereste meg”. “Tájékoztatom arról, hogy az ön “kérdéseire” (is) – reményeink szerint – kielégítő választ kap majd a Ceglédi Hírmondónak néhány napja ebben a témában (is) adott nyilatkozatból, amely a két hét múlva megjelenő számában lesz megtalálható. Bizonyára megérti a helyzetet, mivel a Hírmondó előbb jelentkezett, mint ön és a hír értéke, a tájékoztatás elsőbbsége nekik is fontos, a korrektség jegyében addig nem szeretnénk más fórumon a fenti kérdéskörben megnyilvánulni!”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...