10.4 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

A boszorkány válaszol

A november 4-ei számban meglepődve láttam magam, a boszorkányt, ahogy lencsevégre kaptak, miközben nekirepültem a rozsdás póznának. Az olvasói levél írója megfogalmazta, hogy „lehetne vicces, bohókás dolog”, tehát még ő is tudta, hogy a szándék, amiért ezt tettem, kizárólag arra irányult, hogy színt vigyek a szürke hétköznapokba, esetleg mosolyt csaljak az arra járók arcára. (Mint egyes dunántúli falvakban tették pályatársaim, pl. Gödrén vagy Baranyajenőn.) Semmiképpen nem mások bosszantása, megsértése, érzelmeinek felkorbácsolása volt a célom. Mivel mégis így történt, elnézést kérek. Szándékom ellenére az utcában lakók egy részében annyira rossz érzéseket keltettem, annyira megbántottam őket, hogy egyikőjük indulatosan Halloween-ügynöknek titulált és ledobott az oszlopról. Boszi-próbababa testem, így „karrierem” is derékba törött, olvasói levél nélkül sem merészkednék többet a póznára. Derekasan meghajlok a minden ideológia-, kulturális szokás- és társadalmi hovatartozás-mentes dorgálás, kioktatás, szidás súlya alatt.

Mindezek ellenére hiszek a konfliktusok pár emberi szóval történő tompításában, illetve hatalmas energiáink más irányú felhasználásában is, például utcánk boszorkánymentes szépítésében.

A boszorkány gondolatait tolmácsolta: Prinz

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...