3.4 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Szociális Munka Világnapja

November 11-én a Városházán tartották a Szociális Munka Világnapjának ceglédi rendezvényét. Ünnepi köszöntőt Hegedűs Ágota alpolgármester mondott, majd a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola irodalmi színpadának műsora következett.  A rendezvényen átadták  „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” elismerő okleveleket: idén négy díjazottnak.

Fülöpné Halápi Zsuzsanna közösségi gondozónak (Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ), Raj Csilla szakmai vezetőnek (Deák Utcai Tagbölcsőde), Tóthné Agárdi Ildikó szociális munkásnak (Szepu Care Kft – Toldy Ferenc Kórház Ápolási Osztály) és Farkas Mártának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ceglédi Csoportja vezetőjének, tanyagondnoknak  nyugdíjba vonulása alkalmából. A rendezvény a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek ünnepi műsorával zárult.

Méltatások:

Fülöpné Halápi Zsuzsanna – közösségi gondozó

Fülöpné Halápi Zsuzsanna tizenkét éve dolgozik a szociális ágazatban, szociális segítő munkáját asszisztensként kezdte.

2007.szeptember 1-jétől a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Szenvedélybetegek közösségi ellátásában közösségi gondozóként dolgozik.

Feladatai teljesítésére magas szintű szakmai felkészültség és empátiás készség a jellemző. Munkáját hivatástudattal, lelkiismeretesen, elkötelezetten látja el. Munkatársaihoz és a kliensekhez való viszonya példaértékű. Türelmes, kedves, segítőkész személyisége megnyugtató és bizalomkeltő.

Minden helyzetben számítani lehet segítségére, akár kliensről van szó, akár a munkaközösségért, vagy az intézményért kell tenni valamit. Napi feladatai mellett készségesen vesz részt önkéntes, közösségi tevékenységekben. Kezdeményező, aktív szerepet játszik kulturális és szabadidős programok szervezésében és lebonyolításában.

Fülöpné Halápi Zsuzsannának tartósan kiemelkedő, magas színvonalú munkájáért és emberi tulajdonságai elismeréseként ítélte oda 2016-ban a Képviselő-testület a „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” szakmai kitüntetést.

Raj Csilla szakmai vezető, Deák Utcai Tagbölcsőde

A bölcsődei életben eltöltött húsz éve alatt csecsemő- és gyermekgondozói munkáját a szülők, és a gyermekek nagy megelégedésével látja el.

2001-ben bölcsődei szakgondozói képesítést szerzett, melyet 2010-ben gyógypedagógiai asszisztensi képesítéssel egészített ki.

A Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság megalapításakor a Dózsa György Úti Tagbölcsőde szakmai vezetője volt, 2013-tól pedig a Deák Utcai Tagbölcsőde szakmai vezetője.

Nemcsak vezetőként, de csapattagként is kiválóan megállja a helyét. Kezdeményezéseivel, újító ötleteivel gyakran átsegíti az intézményt a mindennapi problémákon. Tapasztalataival, szakmai tudásával hozzájárul az intézmény fejlődéséhez. Részt vesz az újításokban, és számítani lehet rá a változások zökkenőmentes bevezetésében is. A kollégák elismerik és támogatják munkáját. A gyermekekkel, szülőkkel, kollégáival jó kapcsolatot alakít ki, mindig bizalommal fordulnak hozzá.

Raj Csillát lelkiismeretes és példaértékű szakmai munkája alapján tűntette ki idén a Képviselő-testület a „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” című elismeréssel.

Tóthné Agárdi Ildikó – szociális munkás

Szociális munkásként dolgozik a kórház Ápolási Osztályán, 2011. február 1-je óta.

Meghatalmazással képviseli a betegeket hivatalos helyeken, segítséget nyújt az okmányok, különféle dokumentumok ügyintézésében. Intézi a rászorulók egyéb személyes ügyeit, mint például a nyugdíj átutalása a tartózkodási helyre, hozzátartozó nélküli betegek részére a közüzemi számlák időben történő befizetését, egyéni igényeknek megfelelő bevásárlás, postai küldemények intézése.

Munkája során jó kapcsolatot épített ki a helyi és környéki önkormányzatokkal, hatósági és civil szervezetekkel.

Személyre szóló törődéssel segíti az új betegeknek az osztály életébe történő beilleszkedését, a megváltozott élethelyzet elfogadását. Jó hangulatú elfoglaltságokkal színesíti az idősek napjait, ahol mesél, énekel, társalog velük. Figyelmet igénylő, egyben szórakoztató feladatokkal törekszik az időskori demencia kialakulásának megelőzésére. Tevékenységét hivatásnak tekinti. Az Ápolási Osztályon hosszabb ideje tartózkodó betegek számára szinte családtagnak számít.

Tóthné Agárdi Ildikót sokrétű szervező munkájának és mindenre kiterjedően segítőkész hozzáállásának elismeréseként „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” szakmai kitűntetésben részesíti a Képviselő-testület.

Farkas Márta

2004-ben, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ceglédi Csoportjának vezetőjeként kezdeményezte, és sok éven át építette ki a tanyagondnoki szolgálatot városunkban. Felismerte azt, hogy a kiterjedt külterületi részeken, elszigetelt körülmények között egyre több segítségre szoruló idős, vagy nagycsaládos embertársunk él. Köztudott, hogy a szociális hivatást már sok évvel e feladat felvállalása előtt magáénak érezte, ezen indíttatásból felsőfokú szakmai végzettséget is szerzett.

Életvidám természete, lelkesedése alapvető hajtóerő a Szolgálat eredményes működtetésében.

Munkássága mély együttérzésről és megértésről tanúskodik. Elvitathatatlan szakmai érdeme, hogy a hosszú évek alatt határtalan türelemmel, kitartóan kereste mások mindennapi problémájára a megoldást.

Betegek kezelésre szállítása, a mozgásban korlátozott tanyasiaknak bevásárlás, tüzelő vagy gyógyszer beszerzés, a mindennapi életvitelhez alapvető teendők elvégzése élhetővé tette a szükséget szenvedő emberek mindennapjait.

Mártát kiemelkedő szociális tevékenysége, áldozatkész hozzáállása elismeréseként Cegléd Város Önkormányzata 2007-ben a „Cegléd Város Szociális Szolgálatáért” – szakmai kitüntetésben részesítette. 2016. márciusában pedig „Kemény Bertalan” Falufejlesztési Díjat vehetett át, tanyagondnoki munkássága elismeréseként. A negyven éves életpálya és a kiemelkedő színvonalon nyújtott szociális tevékenység nagyrabecsüléseként, nyugállományba vonulásod alkalmából köszöntünk most Mártika! Engedd meg, hogy gondozottjaid nevében is megköszönjem városunk elesettjeiért végzett példamutató közösségi munkádat.

Kiegyensúlyozott, egészségben, örömökben bővelkedő, aktív nyugdíjas éveket kívánok Cegléd Város Önkormányzata nevében!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...