6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Bizonyítottak lányaink a válogatottban

images_2014_magyarlaszloEurópa-bajnoki selejtező mérkőzést vívott Portugália ellen a magyar női kosárlabda válogatott Pécsett. A női kosárlabda sport egyik hazai fellegvárában, 2500 néző előtt sikerrel vette az akadályt  a magyar  csapat, biztos 68-44 (22-13,17-12,16-11,13-8) arányú győzelmével.

A válogatottban három VBW CEKK játékos is helyet kapott: Medgyessy Dóra, Nagy-Bujdosó Nóra és Katona Szidónia. A kezdő ötösben kapott helyet, Medgyessy és Nagy-Bujdosó mellett a tíz évvel ezelőtt a CEKK-ben feltünt Krivacsevics Tijana. Jelenleg ő a magyar válogatott legkiemelkedőbb klasszisa, aki a hazai bajnok csapatokban és rendre külföldi klubokban kap szerződést. Tíz évvel ezelőtt a ceglédi kosárlabda sport megerősödésének legtehetségesebb képviselője, az NB I-be akkor feljutó együttes tagja. Édesapja volt Földi Sándor vezetőedző segítője, egyben az utánpótlás vezetőedzője is.

Pécsett Medgyesy Dóra (5) tartva jó formáját a csapat egyik legjobbja volt, őt  szólaltatta meg meccs után  először a TV4 kommentátora.  Nagy-Bujdosó Nóra (5) és Katona Szidónia (3) is jó játékkal és pontokkal járult hozzá a sikerhez.

A  magyar válogatott ezzel a győzelmével nagyon közelkerült az Európa-bajnokságra való kijutás elérésben. Szerdán az élen lévő szlovákok ellen lépnek pályára Pöstyénben, ahol eldől a csoport elsőség és a továbbjutás.

Két csapat jut tovább, jelenleg a magyarok a másodikak.

(Fotó: cegledisport.hu)

Magyar László

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....