8.4 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Fény, Öröm, Szeretet

Fény, Öröm, Szeretet címmel barokk és egyházi, karácsonyi művek hangzanak majd el az evangélikus templomban december 11-én 17 órától.  Az adventi koncerten két operaénekes Erdélyi Erzsébet és Lőrincz Judit, valamint egy orgonaművész Szikora Ilona ad elő áriákat, duetteket és orgonaműveket.

Szikora Ilona orgonaművész-tanár a Debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett zongora szakon, majd Prof. Szathmáry Zsigmond osztályában szerzett orgonaművészi diplomát a freiburgi Zeneművészeti főiskolán, több nemzetközi versenyen helyezést ért el, 1985-ben megnyerte a Bach versenyt és 1986-ban pedig a Liszt verseny nyertese lett. Európa számos országában és Japánban koncertezik.

Lőrincz Judit operaénekes a Szegedi konzervatórium után a Müncheni konzervatóriumban tanult. Operaénekesi diplomát a Frankfurti Zeneakadémián szerzett Prof. Schoper- nél. Ezután Ausztráliában élt, és szerepelt, majd 2009-ben szerződtette a Magyar
Állami Operaház. Rendszeresen fellép Szolnokon, Győrben, Budapesten, operaszínpadon és koncerteken egyaránt. Állandó fellépője a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjeinek.

Erdélyi Erzsébet énekművész a Debreceni Konzervatórium után a Budapesti Zeneakadémián diplomázott, tanára Simándy József. A Szegedi Nemzeti Színház magánénekese majd a Monte Carlo-i Operaház tagja lett. Fellépett Európa és Japán számos opera színpadán. 2001-ben a Magyar Állami Operaházban énekelte Bizet Carmenjének főszerepét, amellyel Japánban is felléptek. Vendégszerepelt: Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron. A Monaco-i Katedrális hangversenyein és a Nizzai Katedrális Hangversenyén is közreműködött.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...