5.6 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Trágyaszag harc folytatódik

Sajtótájékoztatót tartott a trágyaszag-ügyben Takáts László polgármester december 1-jén. A sajtó képviselői előtt arról számolt be, hogy megkapták a választ személyes – magánemberként tett – beadványára a kormányhivataltól. A szakhatóság válasza szerint nem bizonyítható, hogy a sertéstrágya okozza a szagot a városban és nem is az egész városban érezhető, csak bizonyos területeken. A polgármester 2015. júliusában – miután minden jogi lehetőséget kimerítettek és megoldás nem született – magánemberként fordult beadvánnyal a kormányhivatalhoz.

Takáts László most bejelentette: mivel az önkormányzatnak nincs olyan hatásköre, hogy maga intézkedhessen és már minden szakhatósági és egyéb úton próbálták megoldani a problémát, ezért polgármesterként újabb és újabb bejelentésekkel fogja „bombázni” a kormányhivatal illetékes hatóságát. Egészen addig, amíg előrelépés nem lesz a városlakók életét megkeserítő ügyben. Mint fogalmazott: nem adják fel a harcot  trágyaszag-ügyben, mert minden embernek joga van a tiszta levegőhöz, amit törvény is szavatol. Hozzátette: „az ügy nem az ellen irányul, aki adót fizet, Cegléden mezőgazdasági tevékenységet folytat, nem az ellehetetlenítésről szól, hiszen elemi érdekünk az, hogy minden vállalkozás a tevékenységét tudja végezni és köszönjük szépen azt, hogy a vállalkozások adót fizetnek nekünk, hogy embereket foglalkoztatnak, azonban azt is fontosnak tartom, hogy a közösségi együttélés szabályait mindenkinek be kell tartani és a szakhatóságoknak be kell tartatni.”

(Fotó: Szokolai Attila)

img_2775

Hasonló hírek

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Tisztelt Polgármester Úr! (helyesbítek!!!) Tisztelt Takáts László Úr! (mivel magánemberként tett beadványt) Szeretné(N)k segíteni Önnek a “bombázásban”. Kérem tegye közzé a hivatal (esetleg az ügyintéző) elérhetőségét. (és erre kérnénk segítségül a helyi média képviselőit is.) Talán sok helyi vendéglátó hely, és más (helyi adót fizető vállalkozás vezetője), és sok magánember is csatlakozna a “Bűzmentes Ceglédért” mozgalomához! Nézetektől, üléspontoktól, értékrendektől mentesen sok néma egyetértőt tudhat maga mögött ez ügyben. (csak mellékesen kérdezném meg, hol vannak a ceglédi “civil” vagy nem “civil” egyesületek, szervezetek, és miért nem szólalnak meg? Bedugult az orruk?)

  2. Mondtam és írtam is korábban, hogy kilóra megvette a vállalkozó!
    Működési engedélyt a jegyző adott ki,ezt akár vissza is vonhatnák, vagy a működést feltételhez köthetnék. Korábban írta valaki, hogy hasonló problémát Abonyban megoldottak. Valaki elintézte a sertéstelep tulajdonosának a közel 100 milliós szagtalanításra adott ingyen közpénzt, és ebből visszacsorgatott a hatóságoknak politikusoknak, hogy ne ellenőrizzék. Ha visszavonják az engedélyt, a vállalkozó borítja a bilit. Egyébként ha F László fideszes képviselő milliárdos, Károly Ferenc megzavazza, hogy milyen áron takarítsa el évente a nem létező havat a cége a városban, és így sikerrel és törvényesen összeférhetetlenség felmerülése nélkül átfolyathatja a közpénzt, a korábbi laktanya-, és azbesztmutyi mellett, akkor miért sajnálják a lakosok, hogy végre közel 100 millióért vásárol földet Takáts László, annak ellenére, hogy hivatalos fizetése ehhez nem lenne elég?
    Az adónkból vissza nem térítendő támogatásokat kapott a kamudiplomás cégtemetős jobbikos Volner, a jobbikos Kökény borászat (kb 100 millió), a sertéstelep üzemeltető haver, 20 milliót a fideszes Klément ,,képviselő” gyümölcslé termelő cége. Ezek nem adóznak, hanem a lakosság adóján élősködnek! 1990 után egyre több ilyen havernak, politikusnak szánt támogatást adtak ,,munkahelyteremtésre”, ennek ellenére jóval magasabb a munkanélküliség, mint ami a szocializmusban volt (teljes foglalkoztatottság volt), annak ellenére, hogy akkor nem osztogattak milliárdokat ilyen címen. Ez egy kommunikációs trükk, hogy a lakosok még örüljenek is annak ,hogy adójuk milliárdja, MANYUP 3000 milliárd forintja a politikusokhoz, pártkasszába kerül. EZ EGY LEGALIZÁLT,TÖRVÉNYES LOPÁS! Most kicsit csökkent a munkanélküliség, mert a nyomor miatt egyre többen hagyják el az országot, de ez is a jelenlegi rendszer szégyene.

    Trágyaszag van, volt, és lesz, mert ez a rendszer lényege. A politikusok, pedofil egyházi vezetők, milliárdos haver vállalkozók BÁRMIT megtehetnek! Az egész rendszer arról szól, hogy kussolj, adózz, nyomorogj, dolgozz éhbérért a rendszer fenntartása érdekében, és imádkozz a perselypénz bedobása után, hogy bár egész életedben kizsákmányolnak, és alárendelt szerep jut neked egészségügyi ellátás és nyugdíj nélkül, majd a pedofil papok által kínált túlvilágon esetleg jobb lesz. Higgy, imádkozz, adózz, szavazz és bízz a rendszerben! A Kevdes Vezető számít rád, kellesz neki a luxus életvitelének fenntartásához:

    https://www.youtube.com/watch?v=ePbZSKz4lik

    Hogy hogyan és miből keletkeznek a milliárdok, amit a politikusoknak adnak?
    Itt a válasz:
    https://www.youtube.com/watch?v=PBVvSlDmLfA

    A polgármester és a töketlen és korrupt önkormányzati képviselők oszlassák fel magukat és menjenek 47.500 forintért közmunkásnak!

    SE isten, SE haza, SE úr, SE szolga!

    https://www.youtube.com/watch?v=cBojbjoMttI

    https://www.facebook.com/Elegunkvan/

    https://hu-hu.facebook.com/anarchoinfo/

    • Kedves Előző “hozzászóló”! Önnek a Londoni Hyde Parkban lenne a helye! (nem itt). Írásának nagy része nem mozdítja előre ezt az ügyet. (szerintem). Ötletét, hogy a jegyző vonja vissza a működési engedélyt, hivatalos formában (a jegyzőnek címezve) is beadhatja. Ha van még “szin-patikus” ötlete, ossza meg velünk. A hangulatkeltést pedig hagyja az “elegunkvan” posztjaira.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...