12.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Szavalóversenyt rendeztek Nyársapáton

dsc00878A művelődési ház nagyterme adott otthont 2016. november 30-án a nyársapáti iskolások Arany Jánosról elnevezett versmondó versenyének, ahol Cseh Józsefné Ági nénivel és Benkó Hajnalkával együtt a zsűri tagjaként nagy örömmel hallgattam a gyerekek verseit. Azt szokták mondani, hogy a zsűrinek nehéz dolga van, de ugyan ilyen nehéz a szavalóknak is, hiszen már azt sem mindenki meri megtenni, hogy kiáll egy színpadra és nézők előtt verset mond – hát még, ha ezt versenyben teszi! Éppen ezért nagyon köszönjük a 40 tanulónak, aki részt vett ezen a megmérettetésen, és köszönjük a felkészítő pedagógusoknak, és a szülőknek is azt a munkát, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a diákok a legjobb tudásuk szerint teljesítették ezt a nehéz, de egyben felemelő feladatot. Remélem, hogy minden versmondó olyan jól érezte magát a színpadon, mint mi a zsűriben. Nagyon sok jó verset hallottunk értő előadásban, de sajnos nem mindenki érhetett el helyezést, döntenünk kellett. Az 1-2. osztályosok között első helyezést ért el Győri Marcell, második Flórián Alex, harmadik pedig Szabó Laura és Kovács Milán lett. A 3-4. osztályosok kategóriájában két első helyezést ítélt oda a zsűri, Krenyóczi Martin és Víg Bálint részére, második Kökény Milán, harmadik pedig Kis Virág lett. Az 5-6. osztályosoknál az első Zsikla Vivien, a második Monzinger Petra, a harmadik pedig Paradicza Andrea és Reggel Máté lett. A legnagyobbak között az első helyezést Pásztor Olivérnek ítélte a zsűri, második Kiskun Bence, harmadik pedig Rehor Barbara lett. Kiemelkedő teljesítményüket az iskola 1-1 szép könyvvel jutalmazta. Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek, hiszen mint azt a bevezetőben Tóthné Bognár Eszter tanítónő mondta, a művészet a lélek tápláléka, amire nagyon nagy szükségünk van!
dsc00875
A legjobbak képviselik majd Nyársapátot egy hét múlva a Szarka Mihály Térségi Szavalóversenyen, melynek színhelye szintén a művelődési ház lesz. Szeretettel várjuk a versmondókat és minden érdeklődőt december 7-én 13 órától.

Nagyné Kovács Éva

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...