11.5 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Európai Szakképzési Hét a Ceglédi SzC „Bem” iskolájában

Az idén először került megszervezésre az Európai Szakképzési Hét, melyhez csatlakozott a Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is.

Tudjuk, hogy milyen nehéz döntés előtt állnak a pályaválasztás előtt álló nyolcadik évfolyamos tanulók és szüleik, akik jó esetben egy életre választanak maguknak/gyerekeiknek szakmát, vagy legalábbis egy szakirányt.

Európa és Magyarország Kormánya számára is fontos a jó szakember képzés biztosítása, hiszen a gazdaság motorja a termelés.

dscf1083-largeCélunk a tanulók és szüleik döntésének elősegítése azáltal, hogy próbáljuk megismertetni az egyes szakmák múltját és jelenét. Ennek érdekében a város közel 360 pályaválasztás előtt álló tanulójához felkérést intéztünk, hogy egy napot töltsenek velünk, ismerkedjenek az egyes szakmákkal, szerezzenek közvetlen tapasztalatot azokkal kapcsolatban, legyen esélyük véleményt formálni, hogy ez nekem tetszik, vagy esetleg én ezt egyáltalán nem akarom, és mást szeretnék.

A szakmák múltjának bemutatására most remek lehetőség kínálkozik, hiszen a ceglédi Kossuth Múzeumban megtekinthető a Cegléd és Környéke Ipartestületével közösen létrehozott időszakos szakmatörténeti kiállítás.

A jelent mi sem prezentálhatja jobban, mint a Cegléden működő vállalkozások, ahová gyárlátogatásokat szerveztünk a fiú tanulók számára, és így a pályaválasztás előtt álló tanulók meglátogathatták az EMTC Bt.-t, a Minetechnik Kft.-t, vagy éppen a Kovácsüzemet.

A lányok ez idő alatt az albertirsai Glamour Szalon menyasszonyi ruháiból nézhettek meg divatbemutatót, és próbálhatták fel alkalmai ruháit, továbbá megtapasztalhatták az alkotás örömeit azáltal, hogy iskolánkban kézműves foglalkozás keretében varrtak, díszítettek, vagy éppen a szépészet ágazatos tanulóink által elkészített sminkkel, frizurával, körmökkel, „csillámtetkókkal” tértek vissza iskoláikba.

dscf1137-large

Reményeim szerint mindenki kellő információval gazdagodhatott annak érdekében, hogy számára a lehető legjobb pályaválasztási döntést meghozhassa.

Fernengel Katalin

igazgató

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...