13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Pszichológus vizsgálja a szomszédtól kiszabadított ceglédi kislányt

Árgus szemmel figyelik minden rezdülését nevelőszülei a hétéves Ramónának. A kislányt, akit a gyanú szerint házába csalt, ágyába fektetett és molesztált az utcabeli Cs. András (66), pszichológus vizsgálja, hogy kiderüljön: pontosan mi történt azokban az órákban, amikor a gyerek az idős férfi házának foglya volt.

– Nagyon odafigyelünk rá, a kedvében járunk, és próbálunk vele még az eddiginél is többet foglalkozni, hogy eltereljük a gondolatait az átélt borzalmakról – kezdte M. János, Ramóna nevelőapja. – Elemezgetjük, hogy mit mond, mit csinál, miben viselkedik másképp, mint azelőtt. Követjük a reakcióit, nehogy elhatalmasodjon rajta a félelem vagy a pánik. Abban bízunk, hogy mivel még kicsi, az agya talán teljesen törli a történteket.

A férfi szerint úgy tűnik, a kislány jól van. – Attól félünk azonban, hogy később, egyszerre fog rászakadni annál az aljas embernél eltöltött órák súlya – tette hozzá az apa.

Cs. András házában, az ágyában bukkantak rá Ramónára. A férfi állítja, részegsége miatt nem emlékszik semmire, fotó: Fuszek Gábor
Cs. András házában, az ágyában bukkantak rá Ramónára. A férfi állítja, részegsége miatt nem emlékszik semmire, fotó: Fuszek Gábor

Mint megírtuk, a kislánynak december 15-én veszett nyoma: a gyerek a kisebb testvéréért indult a közeli óvodába, de nem ment haza. A speciális mentők bevetésével keresték, végül Cs. András házából, véres ruhában hozták ki a rendőrök. A férfit azóta előzetes letartóztatásba helyezték, aljas indokból elkövetett szexuá­lis erőszak és 18 év alatti személy szabadságának korlátozásának gyanújával. Információink szerint Ramónával hosszan elbeszélgetett egy pszichológus.

A molesztálással gyanúsított Cs. András állítólag azt mondta, részeg volt, neki teljesen kiestek azok az órák.

– A szakértői véleményekre várunk, azok eredménye sok mindenre választ ad majd – mondta a Blikknek Mile Adrienn, a férfi ügyvédje.

Képekben emlékeznek

A 7-8 éves gyerekek már képekben emlékeznek, ez azt jelenti, hogy valósághűen és élményszerűen idézik fel az átélt dolgokat. Így nehezebben is dolgozzák fel az esetleges traumát.

blikk.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...