8.3 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Az okos királykisasszony

Egyszer volt, hol nem volt a híres neves Meseország királyának egyetlen, gyönyörűséges lánya. De a királylány nem szeretett tanulni. A legjobb iskolába járatták, tanárokat fogadtak mellé, de ő csak az interneten lógott, a facebookon nyomogatta a likeokat, de leckét írni, azt nem akart.
Ezért, Meseország királya kihirdette, hogy aki lányát tanulásra bírja, megszeretteti vele a tudományokat, az irodalmat, s minden mást, mi műveltté teszi, annak adja a hercegnő kezét, s fele királyságát! A kérők sorra jöttek, az egyik csokit ajánlott, de a királylány csak még jobban eltántorodott a tanulástól a csoki csábítása miatt. A másik kivitte az erdőbe, de a királylány megijedt a vadaktól, ezért nem tudott koncentrálni. A királylány jegyei egyre csak romlottak, a király már feladta a reményt, hogy a lánya valaha is megszeret tanulni. Hirtelen ajtócsapódást hallott az egyik szolga, egy herceg lépett be a palota ajtaján. Ő volt az utolsó remény. A herceg ezt mondta a királynak:
– Én Lajos herceg vagyok. A messzi Amerikából jöttem, hogy elvigyem a lányát egy világ körüli útra, melyen megszeretheti a tanulást.
– Rendben, de csak egy feltétellel, ha a lányom tudatlanul és szomorúan jön haza, a fejedet veszem.
A királykisasszony csomagolt, és már indultak is. Először a világ legmagasabb vízeséséhez mentek ez az Angel – vízesés. Gyönyörű és majdnem 1000 métert zuhant a víz, amíg földet ért.

Majd utaztak egy kicsit az Amazonas folyón is, ami 7 180 000 km.
A Mount Everest lábánál megpihentek, mely annyira magas, volt, hogy fel se láttak a tetejéig, 8848 méter.
Ezután fürödtek egy kicsit a világ leghosszabb természetes tengerpartjánál, a Cox’s Bazar Bangladesnél. A partszakasz 120 km hosszú. Megszálltak egy panzióban, és reggel indultak is tovább.
A Kaszpi-tengerhez értek, ami világ legnagyobb tava is egyben. Megreggeliztek a parton. A windsori kastélyban járkáltak és nézelődtek. A hercegnőnek az itt látható korona tetszett a legjobban.  Ezután a Megváltó Krisztus szoborhoz repültek Rióba. A városban részt vettek egy karneválon is. A királylány nagyon szomorú lett, mikor haza kellett mennie. Otthon az apjának elmesélte az élményeit. A király alig akarta elhinni, hogy a lánya most már szereti, ha tájékozott és okos. Rengeteget olvasott és tanult ezután. Később elhatározták a herceggel, hogy összeházasodnak.
Máig is boldogan élnek, és közös élményekre, ismeretekre tesznek szert, még meg nem halnak.

VÉGE

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Kedves Okos Királykisasszony!
    Ha még tájékozottabb leszel, nem téveszted össze az Amazonas vízgyűjtő területének négyzetkilométerét a teljes hosszának kilométerével, ami “CSAK” kb. 6.990 kilométer, a legmerészebb mérések szerint is!
    Üdvözöl a sokat utazó Peti királyfi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...