9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Jónak lenni jó Tápiószőlősön

Az MTVA Család-Barát Magazinjában már szeptember óta készültek a műsor készítői a karácsonyra. Minden társműsorvezetőként résztvevő sztárvendégtől kértek egy könyvet, melyet elláttak az aláírásukkal és néhány saját gondolatukkal a vendégek. Ezeket a könyveket a Jónak lenni jó program keretében ajándékozták 2016. december 19-én a Tápiószőlősi Idősek Napközis Otthonának lakói és a nappali ellátásra bejárók részére a magazin szerkesztői. Az ajándékcsomag több mint 80 könyvet tartalmaz a szépirodalmi kötetektől, a szórakoztató irodalmon át az életrajzi kötetekig. Így egy kis magán könyvtárral büszkélkedhetnek a lakók, és már azokat a napjaikat is szórakozva tölthetik, amelyeken nincs kedvük kimozdulni, vagy egészségi állapotuknál, koruknál fogva inkább a pihentetőbb kikapcsolódást választanák.
A Család-Barát Magazin mind három műsorvezetője megtisztelte az otthonban élőket, így Novodomszky Éva, Kurucz Éva és Gaskó Balázs is ott volt, illetve még vendéget is vittek magukkal, Aradszky László személyében. A művész úr a „Nem csak a húsz éveseké a világ” című nótáját énekelve lépett be a terembe, és a lelkes közönség rögtön együtt énekelt vele. Az éneklésen, könyv válogatáson kívül kötetlen beszélgetésre is jutott idő. Hol kisebb csoportokban, hol egyesével, mindenkivel igyekeztek pár szót váltani a vendégek. Nagy örömet okozva ezzel az időseknek, hiszen érződött, hogy valóban oda figyelnek rájuk és érdeklődve hallgatják őket a magyar televízió munkatársai.
Mióta tudták, hogy ellátogatnak hozzájuk a műsorral, az otthon lakói lelkesen készülődtek, volt, aki fodrászhoz ment, volt, aki a ruhái között válogatott, hogy mit is vegyen fel a nagy alkalomra. Igazán kedves ajándék volt ez az ünnepek előtt a szőlősi idősek számára.
Némedi Judit

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...