12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Egy lépést előre

Sorsfordító időket élünk. Az elmúlt öt esztendőben egész világrendek dőltek össze szélfútta kártyavárként. Megkövesedett dogmák mállottak szét a népakarat ostromló hullámaiban. Véres bizonyítékot kaptunk arra, hogy a nemzetek felett álló, az emberek valós problémáival mit sem törődő politikai korrektség, valamint az illegális bevándorlás és a terrorizmus gyúanyagának bizonyuló demokráciaexport semmi mást nem adott az emberiségnek, csak szenvedést, félelmet és bizonytalanságot.

Ebben a felfordult világban Magyarország a kevés nyugodt, biztonságos, gyarapodó szigetek egyike. Már nem csupán azt mondhatjuk el, hogy talpon maradtunk a gazdasági válság utórengései alatt, hanem azt is, hogy idén már minden magyar léphet egyet előre. A bérek emelkednek, a munkanélküliség, az adó, a járulék, a rezsi és az államadósság pedig csökken. A foglalkoztatás 26 éves csúcson van, 2010-hez képest 680 ezerrel nőtt a dolgozók száma, és soha nem látott hatékonysággal hívtuk le és fizettük ki az uniós támogatásokat.

A kormány és az állampolgárok felelősen szavazó többsége egész Európának példát mutatva megvédte az országot a migránsoktól, vagyis megvédte a terroristák, a vallási fanatikusok, a nemi erőszaktevők a párhuzamos társadalmak, a no go zónák kockázatától is. Biztonságban vannak a szeretteink, otthonaink, és az anyagi és szellemi javaink is. Ezt még a kontinens nagyhatalmai sem mondhatják el magukról.

Sőt, Magyarország erősödik. A kormány több mint kétezer önkormányzattól mintegy 1.360 milliárd forintnyi adósságot vett át, mások mellett a mi településeinken is. Ezzel levegőhöz jutottunk. Ugyancsak az Orbán-kabinetnek köszönhetjük, hogy 2020-tól Pest megye már nem lesz összezárva egy régióban a relatíve fejlett Budapesttel, vagyis végre eséllyel pályázhatunk az unió támogatásaira, addig pedig egy összesen 80 milliárd forintos nemzeti keretből költhetünk az elmaradt fejlesztések megkezdésére. Pályázhatunk és pályázni is fogunk a belterületi utak korszerűsítésére, megkezdődhet az M4-es autópálya építése, félmilliárd forint jut a helyi sportcsarnok átépítésére és bővítésére, illetve egy másik, hasonló nagyságú összegből végre méltóképpen megemlékezhetünk mindazokról, akiket Ceglédről hurcoltak el a szovjet kényszermunka-táborokba.

Van okunk arra, hogy bizakodva várjuk a 2017-es esztendőt.

Földi László országgyűlési képviselő – Fidesz-KDNP

(A Ceglédi Panoráma aktuális lapszáma a címlapképre kattintva lapozható)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...