12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Vigyázat! Lékek a tavon

A Ceglédi Horgász Egyesület 45 léket vágott a kezelésében lévő tavakon. A lékeket azért vágták a horgászok, hogy levegőztessék a tavat a halállomány védelmében.
– Az 1-es és 4-es tavon több, mint harminc, de a feleakkora 2-es tavon is tucatnyi lyukat vágtunk ötven méterenként, hogy a vízben ne alakuljon ki oxigénhiány a hótakaró alatt. – mesélte Csurkó László, az egyesület képviseletében. – Jól láthatóan megjelöltük ezeket a lékeket, de így is kérem, hogy óvatosan korizzanak, hokizzanak a lakosok. Mert ugyan hivatalosan nem lehet a horgásztavak jegére merészkedni, mégis számos ceglédi használja ki az extrém hideget sportolásra.
Csurkó László arról is beszámolt, hogy a 22-35 centis jégen 60-70 ember is korcsolyázik, hokizik egyszerre egy-egy hétvégi napon.
– Semmi gondunk nincs a korcsolyázókkal, ha rendet hagynak maguk után. – tette hozzá. – Érdemes azonban néhány óvintézkedést tenni – ahogyan mi is megtettük, amikor a lékeket vágtuk – mindig legyen nálunk egy tízméteres kötél, egy szánkó (létra helyett) és soha ne induljunk egyedül korizni, hogy legyen segítség, ha beszakadna alattunk a jég.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...