12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Drámai végjátékban továbbjutott a Cegléd

A VBW CEKK Cegléd továbbjutott az Európa Kupában! A ceglédiek 61-57-es vereséget szenvedtek a TTT Riga otthonában, ami azt jelenti, hogy összesítésben 3 ponttal jobbnak bizonyultak riválisuknál. A ceglédi továbbjutás három negyeden át nem forgott veszélyben, de a záró szakaszban fölénybe került a Riga és a lefújás előtt 6 másodperccel 6 pontos előnyt alakítottak ki. A ceglédi kezek ezt követően nem remegtek meg, így sikerült kivívni a továbbjutást. Maja Skoric 19 ponttal lett a legeredményesebb. A rájátszás második fordulójában a Kassa lesz a Cegléd ellenfele.

Maréknyi ceglédi szurkoló is a helyszínen láthatta, hogy álomszerűen kezdenek a kedvenceik. Az első percekben 8-0-ra ellépett a Cegléd és 21-7-re is vezettek Cziczás László tanítványai. Az első szakasz végére 10 egység alá zárkóztak a lettek. A Cegléd ebben a periódusban közel 60%-al dobott mezőnyből. A második negyedre ez valamelyest visszaesett, így tovább faragta a hátrányát a Riga. A félidőre 30-30-nál egyenlítettek. 20 perc után Medgyessy Dóra 10, míg Maja Skoric 8 egységnél járt.

A harmadik negyedben egy 12-3-as sorozattal került ismét jelentősebb előnybe a Cegléd. A magyar csapat 45-38-nál összesítésben 14 ponttal vezetett és az előny a harmadik szakasz végére is megmaradt. A 47-40-ről induló negyedik negyed elején négy percig nem talált be a CEKK. Ez idő alatt 47-47-nél egyenlítettek a lettek. Innentől kezdve egy új mérkőzés kezdődött, mely során sokáig fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

Az utolsó fél percbe érkezve 54-53-ra vezetett a Riga, amely a hazai pálya minden előnyét élvezte a hajrában. Gyors faultokkal tördelték a játékot a lettek. Két ceglédi büntető kimaradt és mivel hazai oldalon egy tripla is utat talált a gyűrűbe, 61-55-nél 6 pontra elléptek a hazaiak. Hat másodperc volt hátra, amikor Skoric hozta fel a labdát. Ketten is rávetődtek, melynek eredménye fault és két büntető lett. Skoric keze nem remegett meg és az utolsó másodpercekben a hazaiak már nem tudtak dobóhelyzetet kialakítani, a dudaszó pillanatában kiszorított helyzetből dobta el a labdát az amerikai légiósuk.

Eredmény
TTT Riga – VBW CEKK Cegléd 61-57 (12-21, 18-9 ,10-17, 21-10)
Továbbjutott a VBW CEKK Cegléd 130-127-es összesítéssel.

Foorás: Wbasket.hu

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...