3 Comments

 1. 3

  Figyelőszem

  Nem vagyok híve a csoportos beszedésnek. Ebben a Bácsvíz Zrt. évértékelőjén elhangzott mondat is engem igazol. A felelős személy úgy nyilatkozott arra vonatkozóan, hogy már Cegléden is lehetséges ezt igénybe venni a fizetésnél, hogy NEKIK ez KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÁS, az ÜGYFÉLNEK KÉNYELEM. Ezzel csak az a gond, hogy az ügyfél is megtakarítani akar. A sárga csekk beépített költségének ismeretében is. Most nem akarok kitérni a részletekre, de sorolni tudnám, hogy milyen buktatói vannak a csbm-nek.
  Az NHKV számlázása: mivel a szemétszállítás Cegléden folyamatos volt, számítani kellett a költségvonzatokra. Tehát el kellett volna a háztartásoknak különíteniük az erre szánt pénzalapot, elvégre a szolgáltatás működött, tehát a lakosság igénybe vette. Aki minden hónapban félretette, annak nem lett fájdalmas a mostani helyzet. Ami számomra inkább érdekes, az az, hogy kettesével-hármasával küldik a csekkeket. Ez azoknak jó, akik nem tudják egyben – félretétel híján – kiegyenlíteni az eddig felhalmozódott összeget. De nem ez a fő érdekesség, mert ez segítség lehet nekik. Ami igazán érdekes, az az, ahogy pl. én is kaptam 2 db csekket a minap, de a fizetési határidő mindkettőnél április valamely napjára esik. Ha egyik márciusi esedékességű lett volna, azt be lehetett volna fizetni márciusban értelemszerűen, a másikat a következő hónapban. De mivel az állampolgárok többsége egy hónapban csak egyszer kap jövedelmet, furcsának tartom az áprilisi kétfajta napra szóló határidő-megjelölést. Ha egyszer mindkettőt egyazon hónapban szükséges kiegyenlíteni, miért nem lehetett egy dátummal szerepeltetni? Esetleg a számítógép nem enged egy napra több számlát kiállítani egy névre? Más indokot nem találok erre, elvégre alapesetben minden ügyfél csak egy számlát kap az adott hónapban a szolgáltatótól.

  Reply
 2. 2

  Virág Lászlóné

  Én az NHKV ügyfélszolgálatával beszéltem. Azt a választ kaptam ezzel a problémával kapcsolatban, hogy már megkezdték a számlák összegeinek leemelését a bankoktól, de nem országosan, hanem régiónként. Egyszerre egy számlát emelnek le. Türelmünket kérik. Kíváncsi vagyok rá mikorra “érjük utol magunkat”?

  Reply
 3. 1

  Farkasné Fekete Zsuzsanna

  Én is,mint sokan mások ugyanezzel a problémával küzdök. Én betelefonáltam az illetékesekhez és a válasz a következő volt: Önt semilyen felelősség nem terheli,ezt a szállító cégnek kell megoldani. A hulladék elszállításra kerül minden héten,a fizetést meg majd megoldják. De kérdem én,hogy részletre,vagy egyszerre? Azt még ők sem tudják. Mert azért szépen gyarapszik hónapról hónapra. Jó lenne valamit most már ha intéznének,mert ez egy tisztességes fizető számára elég kellemetlen.

  Reply

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2016. Ceglédi Panoráma